Peste 1200 de clujeni au fost testați gratuit în cadrul campaniei pentru depistarea TBC derulate în 8 comune

Sediul Consiliului Județean Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a sprijinit Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București în derularea la nivelul județului Cluj, în perioada 6-31 martie, a unei campanii de screening pentru depistarea tuberculozei.

Desfășurată în cadrul proiectului cu finanțare europeană POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, activitatea a presupus deplasarea caravanei mobile, dotată cu aparatură modernă de radiologie, în opt comune clujene: Iara, Florești, Gilău, Aghireșu, Baciu, Cojocna, Apahida și Buza.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate pe parcursul a 20 de zile, au fost investigate 1217 persoane.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Implicarea  funcționarilor noștri din cadrul departamentului de relații publice, alături de primării, a făcut ca informațiile să ajungă la un număr mare de potențiali beneficiari, ceea ce s-a tradus și într-un număr record de investigații realizate. De altfel, raportat la caracteristicile tehnice ale caravanei și la personalul de specialitate disponibil, cifrele sunt chiar impresionante, rezultând o medie de 61 de persoane investigate zilnic.”

În ceea ce privește sprijinul forului administrativ județean, acesta a constat, în principal, în susținerea demersurilor administrative și gestionarea relației cu autoritățile locale, derularea activităților de informare și conștientizare a populației, în special a celei vulnerabile, atât prin deplasarea în teren, din ușă în ușă, cât și în mediul online precum și în asistarea cetățenilor, la fața locului, în completarea documentelor necesare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*