DRnews TV: Elena Stambuli: “Dacă simptomele asteniei de toamnă persistă mai mult de trei sezoane, aveam de-a face cu depresia”

Elena Stambuli. FOTO Adrian Boioglu

Elena Stambuli, psiholog și cadru didactic, a fost invitata în cadrul unei emisiuni la DRnews TV.

Principalul subiect a fost astenia de toamnă, un sindrom care afectează din ce în ce mai mulți oameni.

Psihologul a explicat cum schimbările din mediu își pun amprenta asupra psihicului nostru mai ales toamna, când temperaturile scad, iar lumina naturală este mai slabă.

În cadrul emisiunii, terapeutul a explicat care sunt cei mai predispuși pacienți în a dezvolta simptome specifice asteniei de toamnă.

Totuși, dacă simptomatologia persistă, psihologul trage un semnal de alarmă și spune că am putea avea de-a face cu depresia, o tulburare mult mai complexă care necesită ajutor specializat și care, netratată, poate avea consecințe grave.

La final, au fost oferite câteva sfaturi pentru a trece cu bine peste începutul sezonului rece din an și a ne putea bucura de o toamnă cât mai frumoasă.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*