Echipamente medicale și mobilier nou pentru UPU Botoșani

FOTO Consiliul Județean Botoșani

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea sistemului sanitar!

Echipamente medicale și elemente de mobilier modern în valoare totală de 800 de mii de lei au fost achiziționate pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Au fost livrate deja mai multe loturi de echipamente medicale care constau în: sistem de compresie toracică, bronhofibroscop pentru intubații dificile și lavaj, ecograf portabil, set laringoscop cu fibră optică, monitoare funcții vitale, lămpi de examinare, lămpi UV mobile și fixe, lămpi scialite și aspiratoare portabile. De asemenea, au fost achiziționate elemente moderne de birou pentru personalul sanitar care deservește Unitatea de Primiri Urgențe.

„Sănătatea botoșănenilor trebuie să fie pe primul loc. Consiliul Județean Botoșani a investit continuu în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean «Mavromati» Botoșani, pentru ca botoșănenii să poată beneficia de cele mai bune servicii medicale. S-a asigurat tot confortul personalului sanitar, pentru ca acesta să poată fi concentrat doar pe activitatea medicală, să manifeste empatie față de pacienți, să fie receptivi la nevoile acestora și să micșoreze timpii de intervenție. Ne dorim ca eforturile administrative pe care le face Consiliul Județean să fie dublate și de cele ale personalului medical.”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, adăugând că investițiile în sistemul sanitar vor continua.

„S-au încheiat achizițiile pentru alte două loturi de produse medicale și mobilier în valoare de aproximativ 200 de mii de lei. Astfel, în perioada următoare, la UPU Botoșani va mai ajunge un manechin de resuscitare și mai multe elemente de mobilier metalic”, a mai arătat Doina Federovici.

În ultimii doi ani, valoarea totală a investițiilor realizate în UPU și a achizițiilor de aparatură și echipamente medicale se ridică la peste 12,5 milioane de lei, echivalentul a 2,5 milioane de euro. Din suma investită, 6,6 milioane de lei sunt fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional, iar 4,9 milioane de lei o reprezintă partea de cofinanțare asumată de Consiliul Județean Botoșani. De asemenea, din fondurile proprii ale Spitalului Județean s-au achiziționat mobilier și elemente pentru dotările conexe în valoare de un milion de lei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*