MedLife susține performanța și excelența medicală prin dezvoltarea unui hub de inovație și învățare continuă pentru medicii din cadrul Grupului

FOTO MedLife

În contextul în care, în ultimii ani, tot mai mulți medici aleg să rămână sau să se întoarcă în România, MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, susține performanța medicală prin dezvoltarea unui hub de inovare și învățare continuă pentru medicii din cadrul Grupului. Această inițiativă se coagulează în jurul angajamentului asumat de companie, acela de a face România bine, și se traduce nu doar prin oportunități de perfecționare și supraspecializare oferite medicilor, ci și prin beneficii aduse pacienților odată cu creșterea portofoliului de servicii și a calității actului medical.

“În ultimii 3-4 ani, exodul medicilor s-a mai domolit, tot mai mulți medici cu înaltă calificare alegând să rămână și să profeseze în România. Adițional, a devenit tot mai evidentă tendința medicilor români plecați în afară, în special chirurgi, dar nu numai, de a se întoarce în țară, unde acum pot face intervenții și tratamente complexe la aceleași standarde de calitate ca în spitalele de top din Vest. Spitalele private, cu precădere, le oferă condițiile, echipamentele, tehnologia de care au nevoie pentru a-și face meseria cu pasiune și suplimentar, au familia și prietenii aproape.

Pentru a susține această tendință și totodată, conștienți fiind că un act medical de calitate depinde în mare măsură de competența și experiența personalului, vrem să le oferim medicilor posibilitatea de perfecționare și învățare continuă în cadrul unui centru dedicat. Schimburile de experiență implică medicii MedLife și medici din centre renumite din afara țării, având ca obiectiv supraspecializarea pe arii medicale de interes. Cu alte cuvinte, punem la dispoziția medicilor noștri toate condițiile pentru a-i încuraja să facă performanță medicală, acasă, în România”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.

Modul de chirurgie bariatrică, susținut de medicii de la Spitalul MedLife Brașov

Hubul de inovație și învățare continuă MedLife vizează mai multe specialități medicale și chirurgicale. Primul modul a început în luna mai și este încă în desfășurare, fiind dedicat chirurgiei bariatrice sau tratamentului chirurgical al obezității, la care participă cu precădere medici de chirurgie generală de la Spitalul MedLife Brașov, dar și de la alte spitale parte din Grup. Practic, medicii români au ocazia să colaboreze cu medici renumiți din Franța pentru a învăța și a-și îmbunătăți tehnicile folosite în chirurgia bariatrică.

Pentru început, programul acestui modul a presupus participarea chirurgilor de la Brașov la o serie de workshop-uri desfășurate la Nisa, Toulon și Marseille, pentru aprofundarea tehnicilor gastric sleeve, gastric bypass, endosleeve, precum și pentru familiarizarea cu balonul gastric Allurion. Ulterior, MedLife a găzduit la spitalul din Brașov mai mulți medici din Franța pentru efectuarea unor operații demonstrative. Totodată, echipa de medici români a participat activ la operații de obezitate efectuate în centrele din afară, folosind tehnicile anterior menționate, sub îndrumarea medicilor francezi cu vastă experiență.

Modulul de învățare pentru echipa de la Brașov se va încheia în această toamnă, odată cu găzduirea în cadrul Spitalului MedLife a unui congres hands-on, la care va participa Prof. David Nocca, un renumit chirurg de la Spitalul Universitar din Montpellier. Acesta va prezenta medicilor români o tehnică inovatoare, Nissen Sleeve, pentru tratamentul bolii de reflux gastro-esofagian.

În urma schimbului de experiență, pacienții din centrul țării pot beneficia în cadrul Spitalului MedLife Brașov de expertiza medicilor români în aplicarea celor mai eficiente tehnici de tratare a obezității.

Colaborare cu cel mai mare centru de formare pentru chirurgia laparoscopică din Europa

Următorul modul de învățare dedicat medicilor MedLife va fi axat pe chirurgia laparoscopică, pentru care s-au făcut deja primii pași pentru încheierea unei colaborări cu cel mai mare centru de formare în domeniu din Europa, aflat la Strasbourg. Parteneriatul va permite participarea medicilor români la evenimente științifice de mare amploare, dar și prezența lor în centrele ultramoderne de chirurgie minim-invazivă din străinătate, ca parte a unui proces riguros de învățare și perfecționare.

În paralel, MedLife continuă să sprijine constant segmentul de educație medicală prin organizarea și susținerea de evenimente dedicate atât celor 3000 de medici din cadrul Grupului, cât și cadrelor medicale din unitățile externe. De altfel, doar în primele șase luni ale anului 2023, compania a organizat peste 10 workshop-uri și webinarii pentru medicii MedLife, pe diverse specialități, și a susținut nu mai puțin de 9 congrese naționale, la care au participat peste 4000 de medici din întreaga țară.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*