Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o donare de sânge la Năvodari. Acțiunea are loc în data de 26 noiembrie  

Acțiune de donare de sânge. FOTO ISU Giurgiu
Acțiune de donare de sânge. FOTO ISU Giurgiu

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primăria  Orașului Năvodari  organizează  sâmbătă, 26 noiembrie, între  orele 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Năvodari și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 ani (pentru prima donare 18 – 60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 de kilograme (în functie de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice.

În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării,  în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
  • decontarea cheltuielilor de transport in comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;    

Cei care doresc să doneze sunt așteptați sâmbătă, 26 noiembrie, la  Centrul de Zi pentru Copii și  Persoane  în  Vârstă (lângă Taxe și Impozite) strada Sănătății nr 2,  din localitatea Năvodari  cu un act de identitate valabil, între orele 08.30 – 13.30.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*