Caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin va merge miercuri la Ungheni, în Mureş

Caravana de screening pentru cancerul de col uterin, în județul Mureș. FOTO SCJU TM
Caravana de screening pentru cancerul de col uterin. FOTO SCJU TM

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa miercuri, 25.05.2022, în oraşul Ungheni, judeţul Mureş, începând cu ora 15.00, la Căminul Cultural.

Sunt invitate femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să participe la testare gratuită Babeş-Papanicolaou, în cadrul programului dedicat promovarii prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

De asemenea, femeile din grupul ţintă 30-64 de ani sunt invitate să participe la acţiunile de informare-educare-conştientizare, al căror scop este de a atrage atenţia asupra importanţei testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin şi a controalelor medicale regulate pentru a-și însuși un stil de viață sănătos.

Acţiunea de la Ungheni va fi susţinută de către Instituţia Prefectului Judeţului Mureş. Astfel, Mara Togănel, Prefectul Judeţului Mureş, se alătură acţiunii de la Ungheni ca un susţinător al proiectului încă de la startul acestuia.

La această acţiune vor mai fi prezenţi: Dr. Cosmina-Cristina Uzun, managerul proiectului, Victor Prodan, primarul oraşului Ungheni, Dr. Iuliu Moldovan, Director Executiv DSP Mureş, Ec. Mariana Cernat, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Prof. Dr. Septimiu Voidăzan, responsabil partener, Prof Dr. Silviu Morariu, responsabil regional IEC.

Obiectivul proiectului este creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii, în contextual extrem de îngrijorător al incidenței crescute a cancerului de col uterin din România.

Mobilizarea femeilor din grupul ţintă a fost realizată cu ajutorul medicilor de familie şi a asistentului social din cadrul Primăriei Ungheni şi cu sprijinul primarului din localitate.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*