Corpul de Control al Ministerului Sănătății a prezentat rezultatele verificărilor la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti

Sediul Ministerului Sănătății. FOTO Ministerul Sănătății

Urmare a dispoziției ministrului Sănătății, Prof.univ.dr. Alexandru Rafila, în perioada 25-27 iulie 2022 o echipă de control a Ministerului Sănătății a efectuat verificări la Institutul National de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

În urma verificării activității INML „Mina Minovici” s-a constat existența unor întârzieri considerabile în soluționarea lucrărilor medico-legale. Urmare a acțiunii corpului de control, conducerea instituției a stabilit un calendar pentru reducerea întârzierilor şi aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârșitul anului 2022.

Corpul de control al ministrului Sănătății a constat existența unei stări tensionate între angajații INML „Mina Minovici”. Conducerea institutului a primit recomandarea de a instaura cât mai curând posibil relațiile de comunicare firești între angajații instituției, pentru a putea răspunde obligațiilor legale ce-i revin.

În urma verificării echipei de control s-a constatat că sectorul de radiologie medico-legală era nefuncțional, din cauza lipsei de personal. Ministerul Sănătății a cerut reluarea imediată a activității sectorului de radiologie şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii specifice de medicină-legală.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*