Pompierii din Giurgiu salvează vieți prin donarea de sânge

Acțiune de donare de sânge. FOTO ISU Giurgiu
Acțiune de donare de sânge. FOTO ISU Giurgiu

Pompierii giurgiuveni participă, în perioada 17 – 28 februarie, la o nouă campanie de donare de sânge. Aceștia au răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu, care și-a propus stabilirea unui calendar al donării programate, astfel încât, în fiecare zi, să existe persoane care să doneze sânge, iar activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Acțiunile au ca scop ajutorarea celor care se confruntă cu probleme de sănătate și au nevoie de transfuzii sanguine.

La activități vor participa și pompieri care sunt donatori voluntari încă din anul 2009 și care au dorit să ajute în special acum, în apropierea sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România.

Campania se va deafășura până la sfârșitul lunii, dar acțiunile de donare vor continua pe tot parcursul anului, având în vedere faptul că sunt și pompieri care donează în mod regulat și trebuie să respecte intervalul minim între donări.

Ținând cont de faptul că în fiecare zi sunt persoane care au nevoie de sânge pentru intervenții chirurgicale, pompierii au dorit ca prin gestul lor umanitar să determine și alți giurgiuveni să ia atitudine şi să conştientizeze faptul că o picătură de sânge poate salva viaţa unui om.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*