Asociația Dăruiește Aripi merge acasă la copiii cu cancer din București și împrejurimi pentru tratamente medicale

FOTO Asociația Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Institutul Oncologic București (IOB), oferă copiilor cu cancer îngrijiri medicale gratuite la domiciliu, în condiții de siguranță maximă, sub supravegherea medicului curant.

În program sunt incluși în prezent 69 de copii, mulți din comunități defavorizate, din București și 7 județe învecinate: llfov, Prahova, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița și Teleorman. Cel mai mic pacient are un an și două luni.

La un an de la lansarea acestui program, personalul medical a efectuat 376 de vizite la domiciliu, a recoltat 583 de analize și a parcurs peste 15000 de kilometri între spital și casele copiilor. Aceste deplasări înseamnă mai multe zile petrecute de copii acasă și mai puține ore pe drum. De asemenea, programul de vizite la domiciliu reduce povara financiară pentru familiile acestora.

Serviciile oferite de Dăruiește Aripi includ evaluarea și monitorizarea între curele de chimioterapie, recoltarea de analize, administrarea unor terapii de suport, consiliere psihologică, evaluarea calității vieții, instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea micilor pacienți și îngrijire paliativă.

Fondatoarea și președintele Asociației Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău:

“Bucuria mea cea mai mare este faptul că întotdeauna am găsit soluții și resurse să mergem acasă la toți micii pacienți care au nevoie. În România există doar 13 centre de oncologie pediatrică, grupate în 8 județe. Copiii cu cancer sunt peste tot, în multe orașe mici și în multe sate. Ne dorim ca toți copiii din țară să beneficieze de acest program.“ 

Echipa de proiect este formată din 4 medici și 6 asistente, personal al IOB, cadre medicale cu care copiii sunt familiarizați. Echipa mai include un expert în sănătate publică, un psiholog, un coordonator de dispecerat și o șoferiță.

Andreea Drăgan, mama unui copil supraviețuitor de cancer și coordonatoarea dispeceratului organizat de Asociația Dăruiește Aripi la IOB:

“Programul de tratamente la domiciliu ajută enorm acești copii. O singură zi în care ei rămân acasă, în loc să o petreacă în spital, înseamnă  liniște sufletească pentru ei și pentru părinți. Atunci când asistenta din spital vine acasă, parcă totul merge mai ușor, inclusiv când cei mici trebuie să revină la spital.

Rezultatele analizelor recoltate prin programul nostru le oferă medicilor posibilitatea să planifice cu exactitate derularea curelor de chimioterapie.“

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*