Asociația Dăruiește Aripi lansează tratamentele la domiciliul copiilor cu cancer în București și alte 6 județe din Muntenia

Asociația Dăruiește Aripi lansează tratamentele la domiciliul copiilor cu cancer. FOTO Asociația Dăruiește Aripi

La inițiativa Asociației Dăruiește Aripi, personalul medical al Secției de Oncologie Pediatrică din IOB merge acasă la micii pacienți, pentru tratamente și monitorizare, sub coordonarea medicului curant. Scopul programului este îmbunătățirea șanselor la viață și sănătate, prin accesul la servicii medicale gratuite la domiciliu, pentru copiii din București și regiunea Muntenia (Ilfov, Prahova, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița și Ialomița). Acesta ajută în special familiile din zonele rurale defavorizate.

Programul este construit pe baza modelului lansat de Dăruiește Aripi la Constanța, în 2018, și aduce un element de noutate prin digitalizarea întregului proces. Platforma Dara este soluția online care va integra dosarele medicale ale copiilor și care facilitează îngrijirea lor atât la spital cât și acasă.

Prin deplasarea echipelor medicale la domiciliu, micii pacienți nu mai sunt nevoiți să facă nenumărate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament. Programul de îngrijiri de proximitate lansat de Asociația Dăruiește Aripi este total gratuit pentru copii și familiile lor, fiind susținut prin campanii de strângere de fonduri. În prima etapă, aproximativ 100 de copii vor beneficia de aceste servicii. Echipa medicală va fi formată din 4 medici și 10 asistente de la IOB. Selecția cazurilor se va face în funcție de criterii de prioritate medicale și sociale (de exemplu: nevoia de paliație, caracterul nedeplasabil al pacientului, rezultatele anchetelor sociale).

“Ne ducem acolo unde doare mai tare. Visul nostru este ca toți copiii bolnavi din România să primească tratamente neîntrerupte atât la spital, cât și la ei acasă. Am început în Dobrogea, continuăm cu Muntenia și ne-am propus să acoperim toată țara în următorii 5 ani”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatorul și președintele Asociației Dăruiește Aripi.

„Suntem încrezători că prin acest parteneriat vom reuși să oferim copiilor o parte din îngrijirea de care au nevoie și pot beneficia la domiciliu, într-un mediu cunoscut lor, în care să se simtă apropiați de lucrurile familiare și de persoane dragi lor. Pe lângă starea de confort de care sunt convins că vor beneficia, respectarea calității actului medical este o prioritate, iar implicarea personalului din Secția de Oncologie Pediatrică din cadrul IOB reprezintă o garanție pentru un tratament adecvat”, susține Dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic din București.

Tratamentele la domiciliu din regiunea Muntenia sunt finanțate, într-o primă etapă, de ING Bank România, în cadrul programului de granturi « Adoptă un Proiect », editia 2021, cu 50.000 euro. ING Bank România este partener strategic al programului de tratamente la domiciliul copiilor cu cancer susținând, alături de angajați și clienți, dezvoltarea acestuia încă de la prima etapă, din 2017. Anul acesta asigură sprijinul necesar pentru extinderea programului în București și alte șase județe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*