Femeile din Pădureni, judeţul Mureş, invitate să participe în număr cât mai mare la testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV

Caravana de screening pentru cancerul de col uterin, în județul Mureș. FOTO SCJU TM
Caravana de screening pentru cancerul de col uterin. FOTO SCJU TM

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa miercuri, 18 ianuarie 2023, în localitatea Pădureni, judeţul Mureş, începând cu ora 09.00, la Casa de Cultură.

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolau şi HPV.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Cancerul de col uterin adesea NU are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat.

Femeile care au vârsta între 24 şi 64 de ani sunt sfătuite să aştepte instalarea simptomelor, ci să se testeze, prin efectuarea testului Babeş Papanicolau şi HPV.

Testarea poate salva viața, deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, șansa de a trata cancerul de col uterin este foarte mare.

Invităm toate femeile cu vârsta între 24-64 de ani să beneficieze de oportunitate oferită în cadrul acestui proiect şi să acceseze numărul de telefon de la Call-Center 0739.727.187 pentru a se programa la testare gratuită în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş sau numerele de telefon puse la dispoziţie de celelalte reţele de screening din judeţul Mureş (Spitalului Municipal Sighişoara – 0770.588.215, Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” Reghin – 0372.715.066/0735.804.066).

Ce înseamnă un test negativ?

Dacă rezultatul testului este negativ, înseamnă că nu există modificări celulare la nivelul colului uterin.

Efectuaţi o nouă testare peste 5 ani!

Ce înseamnă un test pozitiv?

Un test pozitiv de screening NU înseamnă cancer de col uterin, ci, mai degrabă, un semnal de alarmă pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare.

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*