Prelevare multi-organ şi multi-ţesut, în acest weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

Prelevare multi-organ şi multi-ţesut, în acest weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş. FOTO Spitalul Județean de Urgență Mureș

În acest weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, cornee şi ţesut osos de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 58 de ani, internat în Secţia Clinică ATI, în urma unui anevrism rupt.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar ţesutul osos a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată Dr. Guenadyi Vatachki – Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop.

Intervenţia de prelevare a ţesutului osos a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Solyom Arpad, singura echipă suport din ţară care realizează prelevare, iar intervenţia de prelevare cornee a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, coordonată de Dr. Lilea Cosmin, medic specialist Oftalmologie.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru declararea şi menţinerea donatorului, coordonată de Dr. Mihai Morariu, a fost formată din Dr. Săplăcan Irina, Dr. Adriana Petrişor, Dr. David Pop, As. Andrei Burghelea şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea.

Prelevarea realizată în acest weekend este cea de-a doua din anul 2024, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*