Ziua Internațională a Dislexiei, celebrată la Timișoara. Clădirea Teatrului Național a devenit turcoaz

Clădirea Teatrului Național din Timișoara, turcoaz, pentru a onora pacienții dislexici. FOTO Adrian Pîclișan
Clădirea Teatrului Național din Timișoara, turcoaz, pentru a onora pacienții dislexici. FOTO Adrian Pîclișan

Fațada Teatrului Național din Timișoara s-a colorat turcoaz în semn de solidaritate cu numeroasele organisme cu profil educațional și civic, precum și cu numeroasele instituții de cultură din întreaga lume care susțin persoanele cu dislexie.

În fiecare an, data de 8 octombrie este momentul în care, la nivel mondial, se marchează Ziua Internațională a Dislexiei.

Teatrul Național din Timișoara, în parteneriat cu Asociația București pentru Copii Dislexici – ABC Dislexici – membră a European Dyslexia Association, a decis să participe la creșterea gradului de conștientizare asupra dislexiei ca formă a neurodiveristății și, în consecință, la creșterea gradului de conștientizare privind modalitățile alternative de a accesa procesul de învățare, inclusiv prin promovarea noilor tehnologii – realitatea virutală și realitatea augmentată – în educarea copiilor dislexici, pentru a-i ajuta pe copiii cu dislexie să își recâștige încrederea în capacitatea lor de învățare și de integrare, în capacitatea lor de a fi creativi, de a visa și de a-și urma visurile oricât de departe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*