Tratamente de ultimă generație pentru pacienții Centrului de Oncologie OncoHelp

Asociația OncoHelp. FOTO AOH
Asociația OncoHelp. FOTO AOH

În cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp se desfășoară în permanență studii clinice care privesc întreaga patologie oncologică. Vorbim, în principal, de studii de fază 2, 3 și chiar 4. Unul dintre cele mai importante programe care se derulează în acest centru de oncologie este proiectul “Early Access”. Prin acest program, pacienții pot beneficia de tratamente aprobate de FDA (Food and Drug Administration), agenția americană a medicamentului. Aceasta înseamnă un avans de câteva luni bune în care pacienții pot avea parte de cele mai noi terapii în domeniul oncologic, pentru că există un decalaj însemnat până când aceste tratamente sunt aprobate și de Agenția Europeană a Medicamentului.

“Vorbim de tratamente personalizate în cancerul pulmonar. Este un tratament adaptat pe fiecare pacient în parte. Cele mai bune rezultate le-am avut în cazul cancerului non-micro celular cu mutație EGFR, un tip de tumoră pulmonară des întâlnită. Trebuie spus că în Centrul Oncologic OncoHelp avem studii clinice pentru întreaga patologie oncologică, de la stadiile incipiente de boală până la stadiul metastatic. In ceea ce privește stadiul metastatic, studiile se adresează și pacienților nou diagnosticați dar și celor pentru care nu mai există opțiuni terapeutice standard. Pacienții sunt urmăriți și evaluați conform standardelor internaționale”, spune dr. Mihaela Pașca Feneșan – medic specialist oncolog, Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Accesul la tratament, la medicația de ultimă generație, trebuie să se producă cât mai repede, chiar dacă vorbim de un neoplasm în stadiu incipient sau avansat.

Nu doar studiile clinice sunt preluate din țări cu tradiție în tratarea cancerului, ci și procedurile pe care le aplicăm în cazul pacienților.

În Centrul de Oncologie Oncohelp fiecare caz este evaluat multidisciplinar. În fiecare zi se întrunește o comisie formată din medici oncologi, imagiști, anatomo-patologi, radiologi și, ori de câte ori este nevoie, se alătură echipei și un specialist în chirurgie.

“Obiectivul acestei comisii este de a identifica tratamentul optim pentru fiecare pacient. Se realizează o evaluare a diagnosticului, se stabilește tratamentul medical sau dacă sunt necesare ședințe de radioterapie. În cazul unor pacienți este nevoie uneori de o intervenție chirurgicală. De aceea, avem o colaborare foarte bună cu colegii noștri din secțiile de chirurgie toracică de la Spitalul Municipal și Spitalul Victor Babeș, dar și din câteva unități sanitare private. Practic, vorbim de o secvențialitate a tratamentului”, spune dr. Mihaela Pașca Feneșan – medic specialist oncolog, Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Tratamentele sunt stabilite conform ghidurilor internaționale, dar optimizate pentru fiecare pacient în parte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*