Unități medicale din Galați, modernizate cu fonduri din PNRR

Costel Fotea. FOTO CJ Galați

Consiliul Județean Galați a câștigat alte două proiecte cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre dotarea și modernizarea Ambulatoriilor de Specialitate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” și de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Valoarea totală a celor două proiecte este de 15.856.617 de lei.

“Cea mai mare parte a sumei va fi investită pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean cu aproximativ 450 de echipamente medicale, dispozitive IT și piese de mobilier. Este vorba despre dotarea cabinetelor care funcționează în vechea clădire a Ambulatoriului, acolo unde vom crea și spații medicale noi pentru tratamentul oncologic prin chimioterapie, pentru proceduri endoscopice și pentru tratarea litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor. Mai mult, vor fi modernizate și mai multe cabinete de la parter, etajul I și etajul al II-lea, unde se desfășoară activități medicale în regim ambulatoriu.

Am obținut fonduri și pentru dotarea cabinetului  ORL din cadrul Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Aici, avem deja în implementare o altă investiție cu fonduri europene de dotare a Ambulatoriului cu aproximativ 180 de echipamente medicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pe lista echipamentelor medicale care vor fi achiziționate se află un sistem de detectare precoce a cancerului bucal, un laser endovenos pentru tratarea varicelor, o trusă performantă de videoendoscopie, un aparat de anestezie pentru blocul operator, sisteme complet echipate pentru intervenții stomatologice și ORL și un dispozitiv modern pentru intervenții endoscopice și laparoscopice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*