Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a obținut cel mai mare punctaj din țară, la acreditare

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj
Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate sanitară care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost reacreditat de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Felicit întregul colectiv al Spitalului de Boli Infecțioase pentru certificarea obținută, cu un punctaj record.  În ce privește Consiliul Județean Cluj, am urmărit să le fim în permanență aproape și să le ușurăm munca, dovadă fiind investițiile extrem de consistente pe care le-am realizat constant în spital, atât din fonduri europene cât și din bugetul propriu, în vederea asigurării unui act medical de cea mai înaltă calitate.”

Activitatea de evaluare a presupus analiza a 3.589 de indicatori prin care membrii comisiei au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului.

În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul de Boli Infecțioase a obținut un punctaj de nu mai puțin de 98,42%, cel mai mare punctaj în rândul spitalelor din țară, punctaj care demonstrează un standard foarte înalt al calității actului medical.

Acreditarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj a survenit la finalul unui extrem de laborios proces de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acestuia. Termenul de valabilitate a certificatului de acreditare este de cinci ani.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este structurat pe două activități principale ale sistemului de sănătate, și anume activitate spitalicească și activitate ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizează cca. 6.000 de cazuri de spitalizare continuă și aprox. 15.000 de cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. De asemenea, Ambulatoriul Integrat al unității sanitare, situat pe str. Moților, nr. 19, este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară, având o structură organizatorică ce cuprinde 24 de specialități clinice medicale pentru adulți, 11 specialități clinice medicale pentru copii și cinci laboratoare medicale. Activitatea medicală este susținută de 5 laboratoare clinice medicale asigurându-se un flux mediu de cca. 1000 pacienți/zi.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*