Siemens Healthineers prezintă sistemul Ciartic Move automatizat și autopilotat, pentru imagistică intraoperatorie mai rapidă

Siemens Healthineers prezintă sistemul Ciartic Move. FOTO Fabrica de PR

Siemens Healthineers a dezvoltat un sistem automatizat, autopilotat, cu braț în C pentru imagistică intraoperatorie în intervențiile chirurgicale. Ciartic Move3 este echipat cu roți olonome, omnidirecționale, care permit mișcări precise chiar și în cele mai mici spații și o poziționare facilă și precisă. Cu ajutorul unei telecomande, sistemul poate fi deplasat în pozițiile memorate anterior prin simpla atingere a unui buton, degrevând astfel tehnicienii, care până acum setau manual aceste comenzi. În plus, procesul automatizat economisește timp prețios deoarece reglajele automate sunt mai precise și, astfel, pot reduce durata de obținere a imaginilor2. Ciartic Move oferă o eficientizare a timpului cu aproape 50 de procente2 în imagistica intraoperatorie, în timpul intervențiilor chirurgicale la coloana vertebrală, pelvis și radiusul distal, permițând astfel salvarea pozițiilor și setărilor implicite și reapelarea acestora în timpul procedurii.

„Din discuțiile cu clienții noștri a reieșit tot mai evidentă nevoia urgentă de a avea un sistem cu braț în C complet automatizat pentru a degreva personalul chirurgical în domeniul chirurgiei traumatologice. Am dezvoltat acest sistem în ultimii zece ani și ne face deosebită plăcere să putem prezenta Ciartic Move”, a declarat Carsten Bertram, director pentru Terapii Avansate la Siemens Healthineers. „Automatizarea imagisticii intraoperatorii, controlul complet de la distanță și utilizarea ușoară asigură rapiditatea și precizia fluxurilor de lucru.”

Ciartic Move se concentrează asupra mai multor provocări cu care se confruntă sistemele de asistență medicală. Din cauza lipsei drastice de personal medical la nivel mondial, nu este neobișnuit ca intervențiile medicale să fie amânate. Acest lucru conduce la ineficiență în procesul clinic și este asociat cu perioade de așteptare mai lungi și neplanificate pentru pacienți. În domeniul chirurgiei, procedurile minim invazive s-au impus, de asemenea, ca metodă preferată, în măsura posibilă, deoarece sunt mai ușor de tolerat de pacienți. Însă aceasta crește solicitarea personalului clinic. Echipele chirurgicale tind să aibă orare foarte strânse, cu numeroase astfel de proceduri ghidate prin imagini efectuate în mod obișnuit în fiecare zi. În plus, munca în sala de operație este solicitantă din punct de vedere fizic. În timpul procedurilor, brațul în C, care poate cântări până la o jumătate de tonă, trebuie repoziționat în mod repetat pentru a oferi personalului chirurgical vizualizările anatomice exacte de care are nevoie, în timp real. Atunci când se lucrează cu brațe în C mobile convenționale, această poziționare manuală repetitivă poate consuma mult timp și predispune la erori. De asemenea, controlul și deplasarea dispozitivului în sala de operație (OR) și între săli necesită un efort fizic semnificativ.

Ciartic Move revine la pozițiile și setările memorate anterior prin simpla atingere a unui buton, în orice moment în timpul procedurii. Se pot memora până la 12 poziții 2D sau 3D ale brațului în C specifice procesului, împreună cu parametrii de imagistică asociați. Sistemul dispune, de asemenea, de tehnologie de detectare activă, care oferă protecție împotriva coliziunilor pentru a crește siguranța. Mânerele cu senzor tactil de pe spate și detectorul permit mișcări fără efort, asistate de motor în timpul procedurii și facilitează coordonarea sistemului în sala de operație, precum și deplasarea acestuia în altă sală. În plus, o singură persoană poate opera sistemul de la distanță, chiar și din zona sterilă. Aceasta permite continuarea activității chirurgilor sau a echipelor chirurgicale cu pregătire adecvată, chiar și atunci când nu este disponibil personal cu experiență specială în domeniul imagisticii intraoperatorii.

„Dacă personalul chirurgical devine indisponibil în mod neprevăzut, există întotdeauna riscul ca procedurile să fie amânate”, a spus Dr. Mario Perl, directorul departamentului de Chirurgie Traumatologică și Ortopedie de la Uniklinikum Erlangen, Germania. „Mulțumită sistemului Ciartic Move, putem degreva fizic și psihic personalul și compensa absențele acestuia pe motiv de boală. Revenirea automată la poziția prestabilită pe care o utilizam înainte ne permite să ne concentrăm pe pacient.”

Dr. Paul A. Grützner, directorul departamentului de Chirurgie Traumatologică și Ortopedie de la BG Klinik Ludwigshafen, Germania: „Am fost implicați în dezvoltarea Ciartic Move timp de mulți ani și suntem încântați că s-a creat un produs care ne face efectiv viața mai ușoară. Ciartic Move reprezintă un progres semnificativ pentru fluxul de lucru din sala de operație, cu durate mai scurte ale proceselor și expunere redusă la radiații.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*