Spitalele din subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de refugiații ucraineni

Spitalele din subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de refugiații ucraineni. FOTO CJ Cluj

Unitățile sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj, respectiv cele de Boli Infecțioase, de Recuperare, de Pneumoftiziologie și Spitalul de Urgență pentru Copii asigură cetățenilor ucraineni refugiați serviciile medicale de care aceștia au nevoie.

Astfel, de la izbucnirea conflictului din Ucraina și până în prezent, cele patru instituții spitalicești au investigat și tratat deja 20 de persoane de cetățenie ucraineană. Dintre acestea, câte doi pacienți au beneficiat de serviciile Spitalului de Boli Infecțioase și ale Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, o persoană a primit îngrijiri la Spitalul de Recuperare și 15 pacienți au fost examinați și tratați la Spitalul de Urgență pentru Copii.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Considerăm că e o chestiune de umanitate să fim alături de cei care trec în această perioadă prin momente extrem de dificile și să contribuim la îmbunătățirea stării lor de sănătate.”

Principalele motive pentru care cetățenii ucraineni refugiați au apelat la serviciile celor patru unități medicale au fost infecțiile acute, fracturile post-traumatice, problemele de natură chirurgicală, cele respiratorii și ale sistemului imunitar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*