Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va reveni la Sântana de Mureş

FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa luni, 30 mai 2022, începând cu ora 09.00, în localitatea Sântana de Mureş, judeţul Mureş, în curtea interioară a primăriei.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou, program  dedicat promovarii prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

“Cancerul de col uterin poate fi prevenit prin adoptarea unui stil de viață sănătos, prin testare şi vizite regulate la medicul specialist. Astfel, conștientizarea impactului factorilor de risc comportamentali în declanșarea cancerului vă poate salva viața. Sănătatea proprie și a celor dragi trebuie să se regăsească în topul listei de priorități! De aceea, lansăm o provocare pentru toate tinerele din grupa de vârstă 24-29 de ani, aceea de a avea grijă de propria sănătate şi să vină la testare gratuită Babeş Papanicolaou la caravana de screening!”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina Uzun, Manager Proiect.

Fiecare din noi avem dorinţa să fim sănătoşi, avem atenția pentru propria sănătate și nevoia să accesăm resursele prin care să avem o viață mai sănătoasă. În acest moment, facilităţile din partea sistemului sanitar sunt date: există un proiect în derulare care asigură toate condițiile pentru accesul gratuit al tuturor categoriilor din populația feminină la testare Babeş Papanicolaou şi testare HPV. Acum este rândul femeilor să se prezinte la testare și să beneficieze de avantajele acestei metode de depistare precoce a cancerului de col uterin.

Luna mai este dedicată luptei împotriva cancerului, iar activităţile se desfășurată sub sloganul „Ai grijă de sănătatea ta! Un stil de viață sănătos și controlul comportamentelor cu risc îți măresc șansele de a nu deveni pacient oncologic!”; Și tu poți preveni cancerul!

De asemenea, concomitent cu caravana mobilă vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare, cu scopul de a atrage atenţia femeilor asupra importanţei testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin, fiind îndrumate spre controale medicale regulate.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*