Rețeaua Medima Health a investit 1,5 milioane de euro în clinica de excelență în imagistică medicală din Buzău

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana. FOTO Medima

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o clinică în Buzău, în urma unei investiții în valoare de 1,5 milioane de euro. Clinica Medima furnizează pe plan local servicii moderne de investigare imagistică CT și RMN, realizate cu aparatură ultraperformantă, de către medici radiologi de elită. Centrul este situat Bulevardul Stadionului nr. 7A, Buzău (lângă spitalul județean Buzău). Rețeaua Medima Health ajunge astfel la 7 clinici operaționale la nivel național.  Pacienții din regiune beneficiază, în clinica Medima Health, de aportul diagnostic al unor echipamente de imagistică medicală de ultimă generație la nivel mondial: RMN – Canon Elan 1,5T și CT – Canon Aquilion Lightning 32. Noile tehnologii oferă o serie de avantaje importante față de aparatura din generațiile anterioare, precum calitatea ridicată a imaginilor obținute, timpul scăzut de investigare și reducerea dozei de radiații la nivelul minim pentru investigațiile CT.

Serviciile medicale oferite în cadrul clinicii acoperă întreaga gamă de examinări prin rezonanță magnetică (RMN) și tomografie computerizată (CT) efectuate în prezent, de la examinări uzuale ale diverselor zone anatomice la explorări avansate, utile în patologiile complexe precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale.

Echipa medicală este alcătuită din unii dintre cei mai buni medici radiologi, cu supraspecializări în domeniu, aceștia asigurând pacienților cel mai înalt nivel de acuratețe al rezultatelor.

„Rețeaua Medima Health își continuă expansiunea la nivel național, cu misiunea de a îmbunătăți accesul populației la investigații imagistice moderne, care au un rol important în prevenția și depistarea timpurie a afecțiunilor. România are un decalaj major față de Uniunea Europeană în ceea ce privește atenția acordată prevenției, prin controale medicale regulate. Odată cu dezvoltarea serviciilor de imagistică medicală pe plan local, urmărim să avem un impact pozitiv pe termen lung, concretizat prin creșterea speranței de viață, asigurând un diagnostic precis și rapid,”afirmă Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Fondator și Director Medical Medima Health.

Potrivit unui studiu recent, România se află pe ultimul loc la nivelul UE privind utilizarea serviciilor de imagistică medicală. În țara noastră se efectuează un număr mediu anual de 38 examinări la 1,000 locuitori, de 5,4 ori mai mic față de media UE, care este de 204 examinări medii anuale la 1000 locuitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*