Prelevare multi-organ şi ţesut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

Prelevare de organe. FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

În cursul dimineţii de 16 iunie 2023, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj, au prelevat ficatul, rinichii, tendon şi cornee de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 51 de ani, internată în Secţia Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar tendonul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, şi de la spitalele din Târgu Mureş pentru tendon şi cornee.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*