Novartis România obține certificarea internațională Top Employer 2024

Marcelo Rainer. FOTO Public Advisors

La începutul acestui an, compania Novartis România a primit certificarea internațională Top Employer. Titlul este acordat de către Top Employers Institute, o autoritate globală în recunoașterea și evaluarea excelenței în strategii și practici de resurse umane.

Programul de certificare al Institutului implică un proces extins, care cuprinde o evaluare comprehensivă a performanțelor organizaționale privind cele mai bune practici în resurse umane. Acesta este primul an când Novartis România participă la acest proces de certificare și se alătură, astfel, celorlalte 18 țări din grup care dețin deja acest titlu.

Criteriile de evaluare pe baza cărora a fost obținută certificarea au acoperit: alinierea strategiei de resurse umane la strategia de afaceri a companiei și modelul de leadership, proiecte care vizează dezvoltarea organizațională, implementarea tehnologiilor digitale în resurse umane și mediul de lucru, construirea brandului de angajator, atragerea talentelor și procesul de integrare a acestora, gestionarea performanței, carierei și procesului de dezvoltare profesională, proiectele de wellbeing, precum și susținerea scopului și valorilor organizației, eticii și integrității, diversității, echității, incluziunii și sustenabilității.

Cu peste 550 de angajați în România, Novartis promovează o cultură orientată către oameni, în care fiecare membru al echipei poate evolua și avea un impact semnificativ în organizație și în societate.

Pe plan local, Novartis comercializează peste 60 de medicamente originale, iar în fabrica din Târgu Mureș se produc peste 4 milioane de cutii de medicamente inovatoare. Într-un singur an, aproape 1,5 milioane de pacienți din țara noastră au fost tratați cu medicamentele pe care Novartis le dezvoltă, fapt ce a dus la câștigarea a peste 10.000 de ani de viață sănătoasă (QALY).

„Această distincție ne onorează, deoarece subliniază angajamentul nostru dedicat standardelor înalte în managementul resurselor umane, dar și misiunea de a promova un mediu de lucru care încurajează talentul si inovația. Ne bucurăm că eforturile făcute în acest sens nu doar că au consolidat legăturile profesionale, dar au generat și un sentiment de apartenență care conturează identitatea echipei Novartis România. Continuăm, astfel, să inovăm și să redefinim modul în care înțelegem medicina, astfel încât să contribuim la o societate mai sănătoasă și prosperă”, declară Marcelo Rainer, Country President şi General Manager al Novartis România.

În anul 2023, Novartis a investit la nivel global 8,6 miliarde de USD  în cercetare și dezvoltare, fiind unul dintre liderii globali indiferent de industrie. Având ca misiune fundamentală să reimagineze medicina, Novartis aspiră să devină cea mai apreciată și de încredere companie farmaceutică din lume, ce oferă medicamente inovatoare care atenuează cele mai mari poveri medicale ale societății. Drept urmare, anul trecut, Novartis a finalizat transformarea sa într-o companie axată exclusiv pe medicamente inovatoare, având ca prioritate patru domenii terapeutice: cardio-renale-metabolice, imunologie, neuroștiință și oncologie.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*