Ministerul Sănătății a anunțat realizarea cu succes a transplantului hepatic al fetiței de 5 ani cu Boala Wilson

Intervenție chirurgicală. FOTO pixabay
Intervenție chirurgicală. FOTO pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetița de 5 ani cu Boala Wilson și insuficiență hepatică.

Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie  din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului Prof.Dr.Irinel Popescu. După transplant starea fetiței este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Ministerul Sănătății mulțumește pentru colaborare și pentru reușita profesională celor două echipe medicale:

De la Institutul Clinic Fundeni

Prof.dr. Vladislav Brașoveanu – șeful echipei chirurgicale

Dr.Dragos Zamfirescu

Dr.Ion Barbu

Dr. Alexandru Ristea

Dr. Florin Ichim

Dr. Razvan Lazea

Dr. Ovidiu Magdoiu

Dr. Stefan Andronic

Prof.dr.Dana Tomescu – șeful echipei ATI

Conf.dr.Mihai Popescu

Dr.Alexandra Marcu

Dr.Mihai Simionescu

De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

Conf. Dr.Laura Balanescu

Dr. Dana Malureanu

Dr. Moga Andreea

Dr. Florin Rusu (ATI)

Dr. Alexandru Baetu (ATI)

Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale și cele operaționale. Colaborarea cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni este esențială pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Balanescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric.

Ministerul Sănătății va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea și funcționarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copiii din România.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*