Maria Olaru se alătură programului dezvoltat de MedLife pentru copiii cu cancer și donează o medalie importantă în semn de speranță

Maria Olaru. FOTO MedLife

Multipla campioană la gimnastică, Maria Olaru, și-a donat medalia europeană de aur, obținută împreună cu echipa în 1998, în Rusia, la Sankt Petersburg, pentru copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Gestul său impresionant vine în susținerea programului de testare genetică gratuită, #SperanțaNuMoareDeCancer, dezvoltat de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România.

Maria Olaru este al doilea campion mondial, după David Popovici, care s-a alăturat unui demers social de anvergură menit să aducă speranță și forță în rândul celor care trec prin cele mai dificile momente din viață lor din cauza cancerului pediatric. Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un video emoționant realizat de AV HIVE: https://www.youtube.com/watch?v=ND_f3H5uu2c

”Această medalie reprezintă o parte din istoria mea sportivă și este o recunoaștere a muncii mele. Gândul că această contribuție mică poate aduce speranță mă umple de mândrie și recunoștință. Este foarte important să nu ne dăm bătuți înainte de a începe o luptă. Speranța pentru mine înseamnă un act îndrăzneț de imaginație. Vreau să cred că ei îndrăznesc și au curajul să spere că se vor face bine. Ar trebui să-și spună zi de zi că: eu pot, eu vreau, nu mă opresc aici și nimic nu mă poate învinge”, și-a argumentat gestul generos Maria Olaru, campioană olimpică și ambasador al Speranței în cadrul programului.

”Am fost profund impresionați de gestul Mariei Olaru de a se alătura proactiv programului nostru. Dincolo de un campion olimpic, am descoperit un campion al speranței, un om deosebit, la fel de hotărât ca noi, cei de la MedLife, să pună umărul pentru a schimba statisticile îngrijorătoare din România în ceea ce privește rata de supraviețuire în rândul copiilor diagnosticați cu cancer. Alegerea ei simbolizează solidaritate și speranță pentru un mâine mai bun, iar programul nostru de testare genetică gratuită este dezvoltat în spiritul acestei idei, oferindu-le copiilor recent diagnosticați cu cancer posibilitatea de a beneficia de terapii țintite și de a avea astfel o șansă în plus la viață”, a declarat Ina Ilie-Bădărău, Director de Comunicare, MedLife.

Medalia de aur va fi topită și tranformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric. Acestea vor fi oferite mai departe copiilor declarați cu remisiune pe termen lung echivalentă cu vindecarea.

#SperanțaNuMoareDeCancer este primul și singurul program de testare genetică gratuită pentru copiii cu afecțiuni oncologice, cu acoperire națională, susținut în întregime de MedLife. Acesta oferă pacienților acces la unul dintre cele mai avansate teste de secvențiere, care analizează peste 523 de gene asociate cu diverse forme de cancer.

Până în acest moment, peste 200 de copii au fost înscriși în acest program gratuit în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic. Înscrierile sunt în continuare deschise pentru pacienții cu vârste între 0 și 18 ani, diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice. Înregistrarea se poate face direct prin completarea unui simplu formular de către un părinte, tutorele legal sau medicul curant al copilului. Rezultatele testelor vor furniza medicilor oncologi informații esențiale pentru stabilirea unor tratamente personalizate în funcție de profilul genetic al fiecărui pacient.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*