Consiliul Județean Botoșani a aprobat construirea unui Laborator de Radioterapie

Cum va arăta laboratul de radioterapie

Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, au demarat un nou proiect pentru sănătatea botoșănenilor. Este vorba de realizarea unui Laborator de Radioterapie modern în apropierea Secției de Oncologie, care, l-a rândul ei va fi modernizată și reabilitată în acest an printr-un proiect finanțat de CNI. „Realizarea unui Laborator de Radioterapie este o necesitate pentru Botoșani, în contextul în care, din păcate, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer s-a dublat în ultimii 10 ani. Construirea Laboratorului de Radioterapie este soluția ca acești bolnavi să poată fi tratați pe plan local și să nu mai fie nevoiți să meargă în diferite centre medicale din țară”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În ultima ședință de plen a Consiliului Județean au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Laboratorului de Radioterapie rezultați în urma realizării studiului de fezabilitate. Astfel, clădirea va avea o suprafață de 1.848,99 metri pătrați și un regim de înălțime 2S+P+E. Din Studiul de Fezabilitate a rezultat o valoare de investiție de 56.945.087,18 lei, inclusiv 19% TVA și 25% cheltuieli aferente marjei de buget și a rezervei de implementare pentru ajustarea de preț conform HG nr. 1116/2023.

Proiectul Laboratorului de Radioterapie completează portofoliul de investiții pe care Consiliul Județean le implementează pentru dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean. În ultimii trei ani, Consiliul Județean a investit în Spitalul Județean Botoșani și are în implementare proiecte, finanțate din fonduri europene, PNRR, guvernamentale sau bugetul propriu, care totalizează aproximativ 45 de milioane de euro. La acestea se adaugă 5 milioane de euro pe care Consiliul Județean le-a alocat Spitalului în acest an din bugetul propriu.

„Responsabilitatea noastră, a administrației județene, ține de dezvoltare și de investiții. Vrem ca botoșănenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, iar pentru aceasta, pe lângă eforturile noastre administrative, trebuie ca toți factorii din sistemul sanitar, fiecare pe linia lui de competență, să-și facă treaba cu maximă responsabilitate și empatie față de pacient”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Scopul radioterapiei este să distrugă celulele canceroase, pentru ca acestea să nu afecteze alte țesuturi sănătoase. Beneficiul acestui tratament constă în faptul că poate fi folosit pentru numeroase tipuri de cancer, inclusiv pentru cancerul la sân.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*