Primăria Constanța caută 160 persoane care au nevoie de servicii de îngrijire medicală la domiciliu

Pacient vârstnic. FOTO PMC
Pacient vârstnic. FOTO PMC

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța anunţă începerea etapei de selecţie a grupului ţintă în cadru Proiectului “Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”. Proiectul își propune ca grup țintă un număr de 160 persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială in vederea furnizării de servicii integrate de îngrijire la domiciliu.

Condiții de eligibilitate

Poate deveni parte a grupului țintă orice persoană care:

 • are reședința sau domiciliul în municipiul Constanţa
 • are vârsta standard de pensionare (63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi) si se află în cel puţin una din situaţiile de mai jos:
  – persoană bolnavă (suferă de o boala acută sau cronică);
  – lipsa unui mediu familial suportiv sau resurse interne limitate ale familiei, aparţinătorilor vârstnicilor în a-i sprijini, respectiv vârstnici singuri;
  – nu are posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii;
  – nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare;
  – nu se poate gospodări singur sau necesită îngrijire specializată;
  – se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile sociomedicale datorită bolii, ori stării fizice sau psihice;
  – existenţa unui abuz, risc de abuz sau neglijenţă asupra persoanelor vârstnice – prin serviciile furnizate în cadrul proiectului se are în vedere identificarea situaţiilor de abuz şi stoparea acestora prin intervenţia personalului calificat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*