Colegiul Medicilor Stomatologi a obținut eliminarea scăderii cu 50% a bugetului alocat pentru decontarea serviciilor stomatologice

Dr. Florin Lăzărescu. FOTO MPR Agency

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a reușit să obțină, în urma negocierilor cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, eliminarea scăderii cu aproximativ 50% a bugetului alocat pentru decontarea serviciilor stomatologice.

Astfel, pentru perioada ianuarie – iunie 2024, bugetul alocat pentru decontarea serviciilor stomatologice se va menține la același nivel cu plafonul existent în 2023.

„În clasamentul Uniunii Europene privind sănătatea orală, România ocupă ultima poziție. Îmbunătățirea sănătății orale a românilor trebuie să devină o prioritate, avem nevoie să progresăm rapid în această privință. Însă, progresul nu poate fi realizat prin scăderi bugetare și ne bucurăm că partenerii noștri au înțeles acest lucru. Salutăm, deci, deschiderea doamnei dr. Valeria Herdea, președinta CNAS, de a asculta argumentele CMSR și de a renunța la scăderea bugetului alocat pentru decontarea serviciilor stomatologice”, afirmă dr. Florin Lăzărescu, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

În cadrul negocierilor cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, CMSR a argumentat că scăderea cu aproximativ 50% a bugetului alocat decontării serviciilor stomatologice ar fi avut un impact major asupra sănătății orale a românilor, mai ales în rândul copiilor, pensionarilor și cetățenilor cu venituri mici, aceștia fiind principalii beneficiari ai serviciilor stomatologice decontate prin CAS.

Totodată, în cadrul negocierilor, CMSR și-a asumat realizarea unui studiu de evaluare a stării de sănătate oro-dentară a românilor, care va servi drept punct de plecare pentru dezvoltarea de politici publice complementare, cu scopul finanțării suplimentare a serviciilor stomatologice și a îmbunătățirii stării de sănătate orală la nivelul populației României.

„Medicii stomatologi din România au demonstrat, în aceste ultime săptămâni, solidaritate față de pacienți, dar și deschiderea de a rezolva aceste probleme prin dialog cu partenerii instituționali. Le mulțumesc pe această cale colegilor mei din întreaga țară, asociațiilor profesionale și patronatelor care s-au implicat în această perioadă în apărarea drepturilor pacienților. Cu ajutorul lor, CMSR se angajează ca studiul de evaluare a stării de sănătate oro-dentară a românilor să reprezinte un pas important prin care stomatologia să obțină în viitor fonduri suplimentare pentru îmbunătățirea sănătății orale a românilor,” adaugă dr. Florin Lăzărescu, președintele CMSR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*