Baza Salvamont de la Voina, Argeș, va fi dotată cu un centru de comunicații modern

Sediul Serviciului de Salvamont Voina. FOTO CJA
Sediul Serviciului de Salvamont Voina. FOTO CJA

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a efectuat împreună cu Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, o vizită de lucru la baza Salvamont de la Voina, bază finalizată în anul 2019 și care în prezent dispune de toate condițiile necesare, inclusiv de încălzire, dușuri și, grație muncii voluntare a salvamontiștilor, de apă curentă.

La baza Salvamont de la Voina permanența este asigurată de doi salvamontiști, cărora în weekend li se alătură și voluntari. Salvatorii montani de aici deservesc arealul de pe masivul Iezer – Păpușa. Beneficiază de două ATV-uri șenilate pentru intervenții și de asemenea, de echipaj canin de salvare.

Ion Sănduloiu i-a prezentat vicepreședintelui CJ Argeș dotarea și condițiile de la bază, urmând ca, pentru constituirea unui centru de comunicații modern, Consiliul Județean să asigure prin bugetul care va fi votat pe data de 8 februarie și un număr suplimentar de stații de comunicare moderne care vor permite o legătură permanentă între salvatorii montani de pe toate masivele din județ, ceea ce va crește eficiența și siguranța intervențiilor.

“Am venit aici, într-o vizită la baza Salvamont de la Voina, la colegii noștri inimoși care, de curând, chiar au avut o intervenție în zona Dragoslavele. Am venit pentru a vedea cum putem îmbunătăți activitatea de aici și în general de la Salvamont. De ceva vreme, Salvamont Argeș a trecut pe sistemul Digital Mobile Radio beneficiind de sprijinul STS pentru comunicații și, din dorința de a avea un centru modern prin care să se știe exact unde se află fiecare salvator montan, indiferent de masivul unde acționează, dar și pentru a avea o comunicare cât mai bună și mai facilă. Consiliul Județean Argeș va sprijini financiar îmbunătățirea sistemului de comunicații prin achiziționarea unui sistem complet de dispecerizare si supraveghere în teren prin GPS. Prin îmbunătățirea acestui aspect tehnic, vom crește nu doar eficiența acțiunilor de salvare, ci ne dorim și creșterea siguranței salvatorilor montani”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

 

“Baza de aici deservește masivul Ierez-Păpușa. Este o realizare a noastră și a Consiliului Județean pentru că până să existe această bază, salvatorii stăteau într-un container. Acum este o bază modernă, cu toate condițiile și cu o legătură radio care asigură conexiunea cu centrul de la Pitești, Nucșoara și Cota 2000 concomitent.

Masivul Iezer Păpușa este unul deosebit pentru că are o formă de potcoavă, motiv pentru care plecarea și sosirea se poate face în același loc. Fiind și puțin mai la Sud față de axa principală a Meridionalilor, de pe creastă se pot vedea toți Meridionalii, începând cu masivul Parâng spre Vest, până spre Carpații de Întorsură. Este un munte ideal pentru practicarea schiului de tură, a mountain-bike-ului și un traseu de drumeție excelent, iar altitudinea de 2400 de metri îl înscrie între masivele înalte din țară”, a completat șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*