Bayer a organizat primul său Forum pentru inovare revoluționară, concentrându-se asupra oportunităților pe termen mai lung pentru sănătate și agricultură prin utilizarea tehnologiilor emergente. Evenimentul a urmat recentelor anunțuri privind proiectele în curs de cercetare și dezvoltare pe termen scurt și mediu ale Diviziilor Bayer Pharma și Crop Science și a oferit informații suplimentare despre progresul continuu al companiei Bayer în vederea generării pe termen lung a inovațiilor revoluționare în domeniul științelor vieții. Experți renumiți și directori executivi de la Bayer au ilustrat modul în care un apropiat val de inovații va deschide noi oportunități în domeniul asistenței medicale de ultimă generație și în furnizarea de soluții agricole pentru a face agricultura mai sustenabilă și mai puțin consumatoare de resurse. Cu prilejul acestui eveniment, Bayer a anunțat că accelerează investițiile în unitatea sa de investiții de impact Leaps by Bayer cu o finanțare de 1,3 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2024.
„Ne aflăm la începutul unei noi ere a inovației în domeniul științelor vieții”, a declarat Werner Baumann, Președintele Consiliului Director al Bayer AG. „Capacitatea noastră de a aborda unele dintre cele mai mari provocări crește în mod rapid. De la oferirea de răspunsuri pentru tratarea bolilor incurabile, dotarea oamenilor cu instrumente de prevenție pentru a trăi mai sănătos, mai bine și mai mult timp, până la generarea de producții agricole mai mari, reducând în același timp semnificativ inputurile și respectând limitele planetare. Această capacitate este determinată în mod special de confluența accelerată a biologiei, chimiei, tehnologiei avansate de calcul, analizei datelor și inteligenței artificiale. În calitate de lider în domeniile sănătății și nutriției, Bayer își intensifică și mai mult eforturile pentru a fi un motor al acestei noi ere de inovare. În cele din urmă, o inovație mai bună este motorul care conduce la rezultate superioare de afaceri și o performanță superioară.”
Abordarea celor mai mari provocări ale omenirii prin intermediul Leaps by Bayer
Leaps by Bayer urmărește o abordare unică care vizează rezolvarea a zece dintre cele mai mari provocări ale omenirii, cum ar fi vindecarea cancerului sau reducerea impactului agriculturii asupra mediului.
„În ultimii șapte ani, am investit peste 1,3 miliarde de euro într-un portofoliu care cuprinde peste 50 de companii – toate îndreptate spre schimbarea paradigmelor de bază din sectoarele Sănătății și Agriculturii,” a spus Jürgen Eckhardt, Șeful Leaps by Bayer.
„Datorită majorării investiției Bayer în Leaps pe parcursul următorilor ani, vom putea continua pe calea noastră de succes și vom putea oferi finanțare celor mai strălucite minți care lucrează la soluții care creează cu adevărat o diferență pentru oameni și pentru planetă.”
Leaps s-a implicat în numeroase societăți mixte – cum ar fi JoynBio sau fosta companie de portofoliu BlueRock Therapeutics, care este acum deținută în totalitate de Bayer – și a realizat cu succes mai multe runde de investiții. Un exemplu este Recursion, o companie axată pe inteligență artificială care lucrează pentru a găsi noi tratamente medicamentoase pentru fibroza pulmonară și alte boli cauzate de fibroze, care a intrat cu succes pe piața de capital în aprilie 2021. La Forumul pentru inovare revoluționară participă directorii executivi ai companiilor din portofoliul Leaps, Cellino, Andes și Ukko, care vor împărtăși informații despre misiunile și tehnologiile lor din domeniile sănătății și agriculturii.
Generarea de inovații revoluționare în domeniile sănătății și al agriculturii
Evenimentul a oferit, de asemenea, exemple tangibile ale activității în curs de desfășurare a Bayer în vederea schimbării paradigmelor în domeniul științelor vieții.
În domeniul sănătății, se așteaptă ca perspectivele acestei noi ere de inovare să extindă în mod semnificativ setul de tehnologii și să le permită oamenilor de știință din întreaga lume să abordeze domenii în care există mari probleme medicale nerezolvate.
„Convergența biologiei, chimiei și a datelor deschide noi modalități fundamentale de înțelegere și tratare a bolilor. Inovația revoluționară, alimentată de noile tehnologii, ne permite nu numai să tratăm simptomele, ci și să oprim sau să inversăm potențial progresia unei boli – și oferă promisiunea unor opțiuni de tratament care sunt cu adevărat transformatoare pentru pacienți.”, a declarat Stefan Oelrich, membru al Consiliului Director al Bayer AG și Președinte al Diviziei Pharmaceuticals.
Bayer investește masiv în noi domenii de inovare biomedicală, în special în domeniile terapiilor celulare și genetice. În ultimii trei ani, Bayer a investit peste 2,5 miliarde de euro pentru a construi o Platformă de Terapie Celulară și Genetică, inclusiv prin achiziția BlueRock Therapeutics și Asklepios BioPharmaceutical (AskBio). În plus, Bayer se asociază în cadrul unor colaborări strategice cu Atara Biotherapeutics și Mammoth Biosciences pentru a stimula inovarea în vederea valorificării avantajelor de colaborare ce decurg din parteneriate. Încă de pe acum, portofoliul puternic al companiei alcătuit din terapii celulare și genetice preclinice și clinice contribuie la proiectele aflate în cercetare, cu opt proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare clinică. Acestea acoperă domenii terapeutice cu mari nevoi medicale neacoperite, cu ajutorul unor programe importante în domeniile bolii Parkinson, al bolii Pompe și al insuficienței cardiace congestive. De asemenea, Bayer și-a consolidat în mod semnificativ capacitățile de descoperire a medicamentelor prin achiziționarea Vividion Therapeutics, o companie bio-farmaceutică care utilizează tehnologii inedite de cercetare pentru a descoperi ținte de mare valoare, care în mod tradițional nu puteau fi tratate cu ajutorul medicamentelor, cu ajutorul unor terapii precise. În plus, compania profită de potențialul sănătății de precizie în domeniul sănătății consumatorilor. Cu deținerea majoritară a Care/of, o companie de nutriție personalizată în care a investit inițial filiala Bayer Leaps, Bayer este poziționată să profite de creșterea și potențialul viitor al pieței suplimentelor personalizate. În plus, compania a asigurat parteneriate de inovare în domeniul îmbătrânirii sănătoase, care folosesc noi perspective biologice pentru a informa despre cum alegerile corecte de nutriție și stil de viață pot îmbunătăți sănătatea celulară și pot promova îmbătrânirea sănătoasă. Aceste eforturi completează portofoliul companiei de suplimente nutritive bazate pe știință și produse de sănătate preventivă, care au înregistrat o creștere de două cifre de la an la an în fiecare din ultimii doi ani.
„Pandemia a sporit importanța sănătății de zi cu zi”, a declarat Heiko Schipper, membru al Consiliului de administrație al Bayer AG și președinte al diviziei Consumer Health. „Avansarea soluțiilor bazate pe inovație în domeniul îngrijirii de sine va permite persoanelor să aibă o îngrijire mai proactivă și personalizată a sănătății lor de zi cu zi..
În agricultură, Bayer se bazează pe puterea noilor tehnologii emergente pentru a crea un sistem alimentar sustenabil și rezistent și pentru a ajuta cultivatorii din întreaga lume să producă mai mult cu mai puține resurse, reducând în același timp emisiile și eliminând carbonul din atmosferă.
„Investiția anuală a Bayer de 2 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare în Divizia noastră Crop Science este fără egal în industrie, ceea ce conduce la un portofoliu solid de inovații care cuprinde semințe, soluții de protecție a culturilor și soluții digitale, evaluate la un potențial de vânzări de până la 30 de miliarde de euro în următoarele două decenii – cu aproximativ jumătate datorate creșterii incrementale”, a declarat Rodrigo Santos, membru al Consiliului Director al Bayer AG și Președinte al Diviziei Crop Science.
Pe baza tehnologiei ARNi, Bayer a lansat recent primul sistem biotehnologic de apărare împotriva viermelui rădăcinilor de porumb, permițând fermierilor să controleze un dăunător care costă anual aproximativ 1 miliard de euro în daune aduse culturilor, reducând în același timp nevoia de protecție a culturilor. Prin intermediul porumbului său cu Talie Mică, planificat să fie lansat în 2023 ca parte a noului sistem introdus de Bayer Smart Corn System, Bayer va aduce pe piață o plantă mai rezistentă la condițiile meteorologice. Porumbul cu Talie Mică este capabil să reziste la condițiile extreme generate de schimbările climatice, reducând astfel riscul de pierdere a culturilor și contribuind la securitatea alimentară. Beneficiind de platforma sa de agricultură digitală de neegalat, Bayer este o forță de referință în reducerea emisiilor de carbon din domeniul agriculturii. Bayer Carbon Initiative îi stimulează pe fermieri să adopte practici inteligente din punct de vedere climatic, cum ar fi cultivarea integrală a solului sau culturile de acoperire. În plus, utilizează tehnologii de ultimă generație pentru a cuantifica și a urmări impactul acestor practici, subliniind rolul de pionierat al Bayer și poziția sa unică în dezvoltarea capacităților digitale pentru lanțul valoric al produselor alimentare, al furajelor, al combustibililor și al fibrelor.
Be the first to comment