Serviciul de telemedicină ALOPEDI, apelat de aproape 3.700 de părinți în primele trei luni ale acestui an

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii Cluj. FOTO CJ Cluj
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii Cluj. FOTO CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a realizat împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii care gestionează serviciul de call-center ALOPEDI – 0364917 o analiză a activității derulate în trimestrul întâi al acestui an prin intermediul proiectului dedicat sfaturilor medicale pediatrice.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Numărul crescut de apeluri din primele trei luni ale acestui an reprezintă o dovadă în plus a încrederii pe care o au părinții în recomandările și sfaturile medicale prompte ale specialiștilor ce deservesc serviciul de sfat pediatric telefonic ALOPEDI – 0364917. Este extrem de important să reamintim părinților că serviciul de call center pentru urgențe pediatrice este disponibil 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.”

S-a constatat, astfel, că ALOPEDI – 0364917 a fost apelat în primul trimestru al anului 2024 de aproape 3.700 de părinți.

Majoritatea apelurilor, mai exact 76% dintre acestea, s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, iar părinților li s-au explicat care sunt semnele la apariția cărora trebuie să se adreseze medicului. De asemenea, pentru 7,7% dintre copii a fost necesar consultul medical imediat la medicul de familie ori centrele de permanență sau serviciile de urgență.

În luna ianuarie a.c. au fost înregistrate peste 1.500 de apeluri, din care 300 de solicitări au fost pentru îngrijirea copiilor cu probleme respiratorii, numărul acestora reducându-se treptat în următoarele două luni. Totodată, și apelurile pentru erupții cutanate ale copiilor au fost în număr mare, respectiv 522 în ianuarie, 303 în februarie și 181 în martie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*