Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente (MHRA) autorizează rapelul bivalent dezvoltat de Moderna, care țintește și Omicron

Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO Pixabay
Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO Pixabay

Moderna, Inc. (Nasdaq: MRNA), o companie de biotehnologie care a creat vaccinuri și tratamente de ultimă generației cu ARN mesager (ARNm), a anunțat că Autoritatea Britanică de Reglementare a Medicamentelor (MHRA) a emis autorizarea condiționată pentru utilizarea rapelului vaccinului bivalent împotriva COVID-19 care țintește Omicron, mRNA-1273.214 (Spikevax Bivalent Original/Omicron), ca doză de rapel pentru imunizarea activă pentru prevenția COVID-19 cauzat de SARS-CoV-2 la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani.

Spikevax Bivalent Original/Omicron este un vaccin bivalent de ultimă generație care conține mRNA-1273 (Spikevax) și un vaccin-candidat care țintește varianta Omicron în cauză (BA.1).

„Ne bucurăm că MHRA a autorizat Spikevax Bivalent Original/Omicron, vaccinul de ultimă generație împotriva COVID-19. Acest pas reprezintă prima autorizare a unui vaccin bivalent care țintește Omicron, subliniind și mai mult dedicarea și rolul de lider al autorităților de sănătate publică din Marea Britanie, în lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19,” a spus Stéphane Bancel, manager general al Moderna.

Acesta a mai precizat că „mRNA-1273.214 a dovedit în mod constant un răspuns imun superior față de mRNA-1273 în studiile clinice. Acest vaccin bivalent are un rol important de jucat în protejarea oamenilor din Marea Britanie împotriva COVID-19, pe măsură ce se apropie lunile de iarnă”.

Decizia MHRA se bazează pe date dintr-un studiu clinic de fază 2/3, în care mRNA-1273.214 a atins toate obiectivele primare, inclusiv răspuns superior de neutralizare cu anticorpi împotriva variantei Omicron (BA.1) în comparație cu o doză de rapel de 50 µg de mRNA-1273 la participanți nevaccinați inițial. O doză de rapel din vaccinul mRNA-1273.214 a crescut titrul mediu geometric împotriva variantei Omicron de aproximativ 8 ori față de nivelurile de la începerea studiului.

În plus, mRNA-1273.214 a generat reacție puternică cu anticorpi neutralizanți împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5 în comparație cu doza de rapel autorizată în prezent (mRNA-1273), indiferent de statusul de infectare anterioară sau vârstă.

Moderna colaborează cu The Vaccine Taskforce, UK Health Security Agency și NHS pentru a oferi vaccinul Spikevax Bivalent Original/Omicron publicului din Marea Britanie. Moderna a emis cereri de autorizare pentru mRNA-1273.214 în Australia, Canada și UE și anticipează și alte autorizări. Utilizare autorizată Spikevax bivalent Original/Omicron este indicat ca doză de rapel pentru imunizare ca parte de prevenție împotriva COVID-19, la persoanele de 18 ani și peste această vârstă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*