Au fost montate RMN-ul și CT-ul la Spitalul Modular din Constanța

Au fost montate RMN-ul și CT-ul la Spitalul Modular din Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a informat că au fost montate RMN-ul și CT-ul la Spitalul Modular.

Serviciile de imagistică sunt o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care nu a avut în dotare computer tomograf și RMN. Atât sistemul de rezonanță magnetică (RMN) cât și computerul tomograf (CT) sunt dispozitive de înaltă performanță care au necesitat respectarea mai multor condiții pentru o instalare adecvată: alimentarea cu energie electrică, racord la apă și canalizare, echipamente de climatizare, chiller necesar pentru răcirea RMN-ului, lucrări generale de amenajare etc.

Ambele dispozitive medicale reprezintă tehnologii inovatoare pentru investigarea imagistică preventivă și de diagnostic, de ultimă generație, cu rezoluții remarcabile, concepute pentru performanțe clinice și un flux de lucru simplificat. Și nu în ultimul rând, vorbim și despre o îmbunătățire a confortului pacientului.

La mijlocul lunii iulie au fost demarate lucrările la Spitalul Modular, care acum continuă la interior: finalizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat ( HVAC).

Corpul modular va avea 52 de paturi, dintre care 10 vor fi de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru această unitate.

Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro.

Proiectul Spitalului modular completează amplele lucrări de modernizare, reabilitare energetică, consolidare și extindere ale clădirii vechi a spitalului.

Reconstrucția clădirii vechi de peste 80 de ani va fi demarată anul viitor. Contractul de finanțare pentru reabilitarea, consolidarea și extinderea clădirii este semnat si are o valoare de aproape 28 de milioane de lei, aproape 12 milioane de lei fiind alocate consolidării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*