Medici specialiști din mai multe țări vin la București, la finalul lunii martie, pentru cel mai important eveniment al anului pe teme de oncologie. Conferința Națională de Oncologie are loc anul acesta atât în format fizic, cât și online, la Sala IHR a Academiei Românie, între 24 și 26 martie.
Evenimentul este susținut de partenerul media DRnews – www.drnews.ro.
200 participanți sunt așteptați să participe la acest eveniment, în format fizic, în cele trei zile de desfășurare. Ei vor avea parte de sesiuni științifice generale, dar și sesiuni pe specialități medicale. Conferința aduce la zi metodele de prevenție și depistare precoce, dezbateri și studii privind tratamentele actuale, ghiduri și protocoale ce stau la baza activității medicului.
Evenimentul este o bună ocazie pentru specialiști din domeniile medicale implicate în patologia oncologică, pentru a discuta noutățile din prevenția, depistarea precoce a cancerului, precum și un up-to-date terapeutic.
Participanții au ocazia realizării unui schimb de cunoștinte cu specialiști și practicieni din domeniu, conferința având și caracter de curs cu dezbateri interactive-interdisciplinare pe marginea subiectelor incluse în programul științific. Tocmai de aceea, sunt așteptați medici din specialități medicale, chirurgicale, oncologie, radiologie și imagistică medicală, pediatrie și medicină de familie.
„În privința diagnosticării şi tratamentului oncologic este esențială o abordare interdisciplinară. o colaborare strânsă între disciplinele medicale implicate, între specialiştii care profesează în chirurgie, oncologie, radioterapie, precum şi cei implicaţi în diagnosticare. Această colaborare foarte strânsă este cheia unui diagnostic şi tratament personalizat care ne oferă oportunitatea să ne bucurăm de rezultate terapeutice foarte bune, în cazul multor diagnostice de cancer“, ne-a explicat Prof. Univ. Dr. Johannes Drach.
“Astăzi putem emite un diagnostic precis şi personalizat. În al doilea rând, s-au înregistrat progrese în abordările terapeutice personalizate, astfel încât acum nu tratăm, de exemplu, doar #limfomul sau #cancerul de sân în general, ci putem trata boala foarte specifică a pacienţilor în cauză. Este o medicină personalizată, în care ştim exact caracteristicile moleculare ale bolii pacienţilor afectaţi. Putem concepe astfel un tratament optimizat şi personalizat pentru fiecare pacient“, a precizat specialistul. Un al treilea aspect este cel înregistrat de progresele în domeniul oncologiei medicale, prin dezvoltarea multor terapii medicamentoase noi, foarte specifice şi ţintite. Cele care vizează efectiv şi în mod specific celulele canceroase. Aici sunt incluse progresele recente din domeniul imunoterapiei, atât anticorpii foarte specifici, care fac parte din imunoterapie, cât şi alte abordări noi, momentan in proces de cercetare. – prof. Univ. Dr, Johannes Drach, Austria” – Invitat Special la Conferința Națională de Oncologie în Practica Medicala 2022, în cadrul Sesiunilor Internaționale.
Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală aduce la un loc specialistul oncolog și medicul de familie în dorința de a stabili un dialog activ și proceduri clare pentru abordarea pacientului oncologic în ambulator și spital.
Înscrierile se fac la adresa aceasta, sau la telefon 0742.155.510.
Be the first to comment