Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei a fost marcată și în unitățile școlare din municipiul Constanța

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei a fost marcată și în unitățile școlare din municipiul Constanța. FOTO Primăria Constanța

În urma unui protocol de colaborare încheiat între D.G.A.S. Constanța și Asociația pentru sprijinirea pacienților cu TB-MDR, Filiala Constanța, elevii Școlii Gimnaziale nr.33 și ai Școlii Gimnaziale, nr.17 au descoperit cunoştinţe esenţiale despre cauzele, prevenţia şi tratamentul acestei boli.

Tuberculoza este o maladie contagioasă, care se transmite pe calea aerului şi ale cărei prime simptome sunt asemănătoare unei răceli.  În România, cazurile de TBC sunt mai frecvente decât în celelalte state din Uniunea Europeană.

Ziua de 24 martie s-a încheiat cu iluminarea în roșu a Farului Genovez, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei.

Sub sigla Stop TB România a fost derulată în această săptămână, o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la tuberculoză şi în 28 de județe, clădirile emblematice au fost iluminate în roșu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*