Ziua Mondială Alzheimer, marcată la Cluj

FOTO Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), organizează miercuri, 21 septembrie 2022, sub egida „Zilei Mondiale Alzheimer”, o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și să promoveze serviciile sociale oferite în ceea ce privește problematica bolii Alzheimer.

Alin Tișe, președintele forului administrativ județean: „Consiliul Județean și DGASPC Cluj se implică în limitarea efectelor acestei afecțiuni cu o incidență tot mai ridicată. Chiar la începutul lunii iunie am dat în folosință, în cadrul Centrului Comunitar Județean de pe strada Albert Einstein 14, prima cameră senzorială din județul Cluj dedicată exclusiv bolnavilor de Alzheimer.”

Desfășurată în cadrul campaniei „Amintește-ți de mine!”, acțiunea se derulează pe parcursul întregii zile, în cadrul mai multor centre care găzduiesc persoane suferinde de această maladie neurodegenerativă. Toate activitățile sunt coordonate de către specialiștii DGASPC din cadrul centrelor, asistenți medicali, kinetoterapeuți, psihologi, asistenți sociali și infirmieri.

Astfel, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Gherla și a Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Cluj Napoca, vor fi prezentate materiale informative despre boala Alzheimer și vor fi realizate sesiuni de lucru desfășurate de către elevii școlii profesionale a Colegiului Reformat Cluj, urmate de audiții muzicale, jocuri de cunoaștere și de socializare.

De asemenea, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități ”Sf. Nicolae” din Mociu organizează sesiuni de informare privind creșterea gradului de conștientizare a bolii Alzheimer și demență, urmate de exerciții de stimulare cognitivă cu beneficiarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*