Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marcată de Consiliul Județean Cluj

Acțiune de donare de sânge. FOTO ISU Giurgiu
Acțiune de donare de sânge. FOTO ISU Giurgiu

Consiliul Județean Cluj susține, și în acest an, demersurile prin intermediul cărora se marchează, în data de 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Astfel, în semn de solidaritate cu toți donatorii de sânge, care contribuie prin gestul lor la salvarea vieții sau la îmbunătățirea stării de sănătate a semenilor aflați în situații medicale dificile, în seara zilei de miercuri, 14 iunie 2023, sediul forului administrativ județean, situat în municipiul Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților, nr. 106, precum și stadionul Cluj Arena, aflat în proprietatea și administrarea Consiliului Județean, vor fi iluminate în culoarea roșie.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Pornind de la ideea că sângele salvează vieți, încurajăm, o dată în plus, toate persoanele care pot dona, să o facă, întrucât nevoia de sânge și de componente sanguine este una permanentă. E important să fim alături de semenii care au nevoie de sânge!”

Reamintim, în acest context, faptul că între Consiliul Județean Cluj și Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” a fost încheiat un Protocol de colaborare în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge. În baza acestuia, Consiliul Județean Cluj se implică activ în campaniile de conștientizare derulate la nivelul județului Cluj și care au drept principal obiectiv creșterea numărului donatorilor de sânge.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*