Zentiva lansează primul generic din România al combinației beclometazonă + formoterol din România, recomandată de ghidurile GINA și GOLD pentru afecțiuni respiratorii precum astm și BPOC

Simona Cocoș. FOTO DeciSePoate

Grupul de companii Zentiva din România, lider în volum și valoare pe piața medicamentelor generice din România*, lansează primul și singurul generic din România al combinației fixe formoterol (beta2-agonist cu acțiune prelungită) și beclometazonă (corticosteroid inhalator), o combinație recomandată de ghidurile GINA (Inițiativa Globală pentru Astm) și GOLD (Inițiativa Globală pentru Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică). Acest medicament vine în sprijinul pacienților cu afecțiuni respiratorii (cum ar fi astmul și bronhopneumopatia obstructivă cronică – BPOC) ca opțiune terapeutică accesibilă și eficientă.

Bazându-ne pe dovezi și literatura de specialitate, combinația formoterol/beclometazonă prezintă potențial în terapia pacienților cu astm sever, astm rezistent la tratament, astm slab controlat, exacerbări frecvente, astm nocturn și BPOC.

Lansarea acestui generic de către Zentiva vine într-un moment critic, marcat de o creștere alarmantă a bolilor respiratorii. Aceste afecțiuni se situează pe locul trei ca și cauză principală de deces în țară, reprezentând 10,6% din mortalitatea anuală. În plus, cazurile de astm din UE au înregistrat o creștere semnificativă de 50% în ultimul deceniu. Această tendință este prezentă și în România, unde prevalența BPOC a crescut constant cu 0,3% în ultimii 2-5 ani, cu estimări actuale care sugerează că 8% din populația României suferă de BPOC. Produsul Zentiva reprezintă o soluție eficientă și oportună pentru abordarea acestei probleme majore de sănătate publică.

„Ne bucurăm să lansăm combinația de formoterol și beclometazonă pe piața românească, conștienți fiind de necesitatea urgentă de a combate afecțiunile respiratorii. Ne angajăm astfel să oferim o terapie fiabilă și ușor de utilizat pentru pacienți. Combinația unică de particule extrafine a acestui medicament a demonstrat o depunere semnificativă în căile respiratorii mari și mici în timpul studiilor clinice, un aspect crucial pentru un tratament eficient,” a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Moldova.

Medicamentul generic oferit de Zentiva îmbină avantajele unui inhalator cu doză măsurată (MDI) cu o formulă avansată de formoterol și beclometazonă. Această combinație oferă un efect sinergic, îmbunătățind funcția respiratorie a pacienților și reducând necesitatea de bronhodilatatoare cu acțiune scurtă.

Produsul acționează rapid, cu debutul acțiunii în doar 1-3 minute de la administrare, fiind astfel o opțiune pentru pacienții cu astm, conform ghidurilor GINA. Este o soluție care aduce beneficii pacienților cu capacitate respiratorie redusă, simplificând administrarea datorită coordonării minime necesare între mână și dispozitiv.

„Accesibilitatea a cât mai mulți pacienți la tratamente eficiente este esențială. Ușurința de utilizare și disponibilitatea medicamentului lansat de Zentiva reprezintă o schimbare pozitivă semnificativă pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii moderate până la severe, care se confruntă adesea cu bariere în calea unui tratament eficient și prompt. De asemenea, accesibilitatea din punct de vedere al prețului va ușura tratamentul și aderența la tratament a pacienților” a completat Simona Cocoș.

Portofoliul de produse pentru afecțiuni respiratorii al Zentiva, care include soluții terapeutice precum inhalatorul cu pulbere uscată cu salmeterol și fluticazonă cu indicație pentru astm și BPOC și medicamentul pe bază de tiotropium DPI pentru BPOC, demonstrează dedicarea companiei pentru a acoperi nevoile pacienților în aria terapeutică pneumologie pe aceste afecțiuni.

În România, grupul Zentiva reunește companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. și Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie și arii strategice precum oncologie, aparatul cardiovascular, diabetul și sistemul respirator. În cadrul grupului Zentiva sunt angajate aproximativ 1.300 de persoane, dintre care circa 890 în operațiunile industriale (producție).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*