Un nou program de vizite la Spitalul Județean Constanța. Acesta este limitat la 2 ore pe zi și interzis în secțiile de risc

Spitalul Județean Constanța

Un nou program de vizite va intra în vigoare începând din data de 10 ianuarie, la Spitalul Județean Constanța, acesta urmând să fie limitat la două ore pe zi și interzis în secțiile de risc.

Având în vedere contextul epidemiologic actual privind creşterea numărului de cazuri de gripă şi viroze repiratorii şi, la recomandarea  Direcţiei de Sănătate Publică şi a Ministerului Sănătăţii, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a luat o serie de măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecţiiilor respiratorii.

Astfel, începând de marți, 10 ianuarie 2023, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa va fi permis după cum urmează: luni – duminică:  13.00-15.00

Totodată, în vederea protejării pacienților și a personalului medical,

se interzice accesul vizitatorilor în secţiile cu risc: Neonatologie, Obstetrică Ginecologie 1 şi 2, Pediatrie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

“Venim în sprijinul pacienţilor internaţi în secţiile unde programul de vizită este suspendat, cu personal care va asigura serviciul de curierat, zilnic, în intervalele orare 11.00-12.00 și 16.00-17.00. Punctul de întalnire este la intrarea în Spital dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă)”, a anunțat Spitalul Județean Constanța.

Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează:

– 1 vizitator/pacient în saloanele cu 3 paturi, pacientii putând fi vizitati pe rând; …

– 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitati maximum doi pacienti în acelasi timp. …

– Durata vizitei este limitată la 15 minute.

– Nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infectii respiratorii sau aflaţi în stare de ebrietate;

– Este obligatorie purtarea echipamentului de protectie. Acesta este pus la dispozitia vizitatorilor gratuit si se regăseşte la intrarea în fiecare secţie.

Masca de protecţie este obligatorie în incinta spitalului, în timpul vizitei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*