84 de locuri de cazare pentru mamele cu copii din Ucraina, puse la dispoziție de Consiliul Județean Covasna

Copiii refugiaților din Ucraina, ajutați de Salvați Copiii. FOTO S. C.
Copiii refugiaților din Ucraina au nevoie de ajutor. FOTO Salvați Copiii

În contextul războiului din Ucraina, care a forțat un număr foarte mare de civili să lase în urmă tot ce a însemnat până acum câteva zile viața lor și să se refugieze peste granițele țării, venind în România, Consiliul Județean Covasna s-a mobilizat pentru a se alătura efortului de întrajutorare depus de societatea civilă și de autoritățile din țară.

Astfel, au fost identificate 84 de locuri de cazare pe care Consiliul Județean Covasna le va pune la dispoziția refugiaților, în special a mamelor cu copii. O contribuție importantă în cadrul acestui demers o are Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna , instituție care va asigura cazarea mamelor ucrainence în centrele de rezidență pe care le are în subordine. În același scop al cazării familiilor de refugiați, va fi utilizat și spațiul dintr-un centru de tratament balnear.

„Este cunoscut că războaiele generează adesea speculații. Oamenii caută să afle vinovații sau interesele care se ascund în spatele războaielor și să înțeleagă mecanismele care le-au declanșat, scopurile către care țintesc și felul în care se vor termina. Însă ceea ce contează cu adevărat într-un război, este faptul că acesta generează înainte de toate multă durere, multă suferință, moarte și o neputință imensă. Și totuși neputința noastră are limite. Nu putem opri războiul, însă ne putem implica activ în a le veni în ajutor acelor oameni care astăzi stau față în față cu un destin dramatic pe care poate nici nu îl anticipaseră în urmă cu câteva zile.

Este vorba despre oameni care au luat cu ei un geamantan cu strictul necesar, și-au luat copiii de mână și au plecat din casele lor fără să se uite înapoi, chiar dacă soții, tații, frații și chiar bunicii le-au rămas acolo să lupte pentru țara și idealurile lor. Sunt drame în fața cărora nimeni nu trebuie să rămână indiferent. De aceea, Consiliul Județean Covasna a căutat soluții prin care să ajute în special mamele cu copii să găsească un adăpost curat și confortabil, care să le redea speranța și să le ajute să meargă mai departe. Omenia trebuie să învingă, pentru că numai ea ne ajută să scăpăm de aparenta neputință”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*