Studiu SanoPass by MedLife: Utilizarea serviciilor de fitness a scăzut cu aproximativ 20% în perioada sezonul estival

FOTO June Com

SanoPass, furnizorul de top al abonamentelor de fitness, lansează studiul de portofoliu privind interesul menținerii unui stil de viață activ în rândul românilor pe durata sezonului estival. Studiul a fost realizat în perioada ianuarie-iulie 2023, pe un eșantion de peste 2.000 de persoane active din comunitatea de 50.000 de persoane a SanoPass, reliefând comportamentul de consum al serviciilor de fitness în lunile de vară, respectiv iunie și iulie, tendință care se prelungește și în luna august.

Rezultatele analizei arată că există o scădere semnificativă de aproximativ 20% a activității fizice în timpul verii, vârful sezonalității fiind înregistrat în lunile ianuarie, februarie și martie, urmat de perioada de toamnă, cu precădere în lunile octombrie și noiembrie.

„Viziunea SanoPass se axează pe promovarea bunăstării consumatorilor pe tot parcursul anului. În ceea ce privește sezonul estival, există o varietate de opțiuni pentru a face mișcare și încurajăm fiecare individ să mențină un nivel de activitate constant, astfel încât să își păstreze sănătatea și vitalitatea”, a declarat Andrei Vasile, fondatorul SanoPass by MedLife.

Principalele orașe cu o cerere ridicată pentru serviciile de fitness rămân București, urmat de Cluj, Brașov, Craiova și Iași, românii fiind dispuși să investească în activitățile sportive un buget mediu lunar de 190 lei.

„Cifrele din portofoliul nostru arată că Brașovul este un oraș în care oamenii consumă servicii de fitness peste media națională, înregistrând aproximativ 10 intrări lunare în medie per abonat versus 7.5 – 8 la nivel național”, a subliniat Andrei Vasile.

Comunitatea SanoPass by Medlife se bucură de o diversitate de participanți formată preponderent din 33% femei și 67% bărbați, cu o vârstă medie de 29 de ani. Utilizatorii SanoPass se mențin activi, mergând în medie de 8 ori pe lună la sala de fitness, ceea ce reflectă dorința lor de a-și îmbunătăți sănătatea și condiția fizică.

De asemenea, SanoPass by Medlife a observat o creștere a interesului din partea companiilor de a sprijini un stil de viață activ în rândul angajaților lor. Într-o evoluție pozitivă, din ce în ce mai multe companii încep să ofere abonamente de fitness sau alte facilități legate de activitatea fizică ca beneficii oferite în cadrul pachetului extrasalarial. În contextul în care “well-being”-ul devine o temă tot mai importantă în cadrul organizațiilor, SanoPass încurajează acest tip de angajament și promovează beneficiile unui mediu de lucru sănătos și activ, cu preocupare pentru starea de sănătate fizică și mentală a oamenilor.

În continuarea angajamentului său de a facilita accesul la un stil de viață sănătos, SanoPass oferă soluții flexibile pentru fiecare individ prin intermediul rețelei sale de aproape 400 de săli de fitness partenere. Achiziția din 2022 de către MedLife a consolidat poziția companiei și a contribuit la extinderea portofoliului de servicii, reafirmând angajamentul său de a oferi o experiență de fitness de calitate, indiferent de sezon.

Prin abordarea sa centrată pe sănătate și bunăstare, SanoPass rămâne unul dintre liderii în industria abonamentelor de fitness, încurajând activitatea fizică constantă și sprijinind un stil de viață sănătos. Compania continuă să ofere sprijin membrilor săi și publicului larg, încurajând fiecare persoană să devină activă și să înțeleagă beneficiile unui regim de exerciții fizice constant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*