Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș invită cabinetele de obstetrică-ginecologie publice şi private şi cabinetele de medicină de familie să se alăture programului de screening al cancerului de col uterin

FOTO Spitalul Județean Mureș

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a lansat o nouă procedură de afiliere pentru reţelele de screening, centre de recoltare şi centre de informare şi consiliere din Regiunea Centru, în cadrul proiectului de screening al cancerului de col uterin.

Astfel, unităţile sanitare cu paturi publice sau private, cabinetele medicale de obstetrică-ginecologie publice sau private, cabinetele de asistenţă medicală primară (medicină de familie) din Regiunea Centru se pot înscrie la procedura de afiliere în vederea implementării proiectului “Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, pentru efectuarea de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin.

De asemenea, ONG-uri pot deveni Centre de informare şi consiliere a femeilor din grupul ţinţă, pentru a furniza servicii medicale specifice de informare şi consiliere referitoare la măsurile de prevenire a cancerului de col uterin şi mobilizarea populaţiei eligibile pentru testarea HPV sau Babeş-Papanicolaou, precum şi managementul cazurilor depistate cu leziuni precursoare sau incipiente.

“Invit toate unităţile sanitare publice sau private, cabinetele de obstetrică ginecologie private şi cabinetele de medicină de familie, ONG-urile din regiunea Centru, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate din procedura de afiliere, să-şi depună candidatura, în vederea implementării acestui proiect important prin care putem oferi populaţiei feminine servicii de screening prin finanțare europeană nerambusabilă”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Uzun, manager proiect.

Toate informaţiile despre procedura de afiliere, criteriile de eligibilitate, documentele neecesare, se găsesc pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş:

Anunt afiliere Centre de informare si consiliere, Centre Recoltare și Retele de screening din Regiunea Centru in cadrul proiectului POCU 138603

Serviciile medicale de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin care urmează a fi efectuate de către reţelele de screening şi centrele de recoltare sunt Informare şi consiliere şi recoltarea materialului celular cervical pentru Babeș-Papanicolaou și HPV.

Unităţile sanitare pot transmite dosarele fie prin poştă/curier, fie prin email la adresa pocu.screening@gmail.com.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*