Specialiștii estimează că numărul de îmbolnăviri de cancer în Uniunea Europeană va crește cu 24% până în anul 2035

Todor Kesimov. FOTO PPA PR

Ziua Mondială a Cancerului, marcată în fiecare an pe 4 februarie, este o ocazie importantă pentru a atrage atenția asupra problemelor legate de cancer, pentru a încuraja prevenirea, depistarea timpurie și tratamentul, precum și pentru a spori conștientizarea publică cu privire la impactul acestei boli.

Tema globală sub care se desfășoară evenimentele dedicate acestei zile este „Stoparea inegalității pentru îngrijirea pacienților”. Inegalitățile pot apărea la nivelul accesului la servicii de sănătate, diagnosticului, tratamentului și îngrijirii persoanelor afectate de cancer. Prin implementarea unor strategii adecvate resurselor de prevenire, depistare precoce și tratament, se pot salva milioane de vieți în fiecare an. Recunoașterea inegalităților și adoptarea unor măsuri în ceea ce privește îngrijirea cancerului în întreaga lume este esențială în contextul global al sănătății.

Se estimează că numărul de îmbolnăviri de cancer în Uniunea Europeană va crește cu 24% până în anul 2035, astfel că această boală gravă va deveni principala cauză de deces. În România, la nivelul anului 2023, cancerul reprezenta a doua cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare. Cifrele, publicate în 2023 de Comisia Europeană în raportul „Starea sănătății în UE”,  arată nevoia de intervenție rapidă și găsirea unor soluții adecvate.

În eforturile de combatere a cancerului, este esențială adoptarea unui set de măsuri și politici publice care să asigure acces echitabil și eficient la serviciile de sănătate destinate diagnosticului, tratamentului și îngrijirii cancerului, precum și reducerea timpilor de așteptare și facilitarea accesului la terapii inovatoare.

Takeda este una dintre companiile de top care cercetează și dezvoltă tratamente inovatoare pentru cancer.

“Pacienții cu opțiuni de tratament limitate sau ineficiente au nevoie sprijin și soluții la problemele de sănătate cu care se confruntă. Eforturile noastre se îndreaptă spre cercetarea de noi terapii și tratamente care pot transforma viața pacienților afectați de cancer. În prezent testăm multiple noi molecule care sunt concepute pentru a trata cancerul pulmonar și de prostată, leucemia sau tumorile solide”, a declarat Todor Kesimov, Country Manager Takeda România.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*