Sondaj: 80% dintre româncele ȋnsărcinate consideră sănătatea copilului cel mai important aspect pentru viitorul acestuia

Camera de copil. FOTO ErikaWittlieb

80% dintre româncele ȋnsărcinate sau care plănuiesc să rămână ȋnsărcinate ȋn 2022 și 76% dintre viitorii tătici consideră că sănătatea copilului este cel mai important aspect pentru viitorul acestuia. Doar 13, respectiv 15% pun siguranța financiară pe primul plan. Jumătate dintre femeile chestionate cred că recoltarea de celule stem la naștere este importantă pentru sănătatea copilului, la fel și 47% dintre bărbați. Datele se regăsesc ȋntr-un studiu de piață comandat de Cord Blood Center, cea mai mare bancă de celule stem din România.

Pentru prima dată ȋn România, Dr. Nils Thoennissen, specialist internațional în cancer, boli cronice degenerative și medicină regenerativă, va vorbi despre rezultatele studiilor clinice recente care au testat tratamente pe bază de celule stem, pentru diferite boli. Prezența lui este prilejuită de prezentarea sondajului Cord Blood Center.
Potrivit sondajului, doar 10% dintre gravidele chestionate, respectiv 12% dintre bărbați, nu auziseră despre posibilitatea recoltării și stocării anumitor produse biologice la naștere. Majoritatea (86%) știe despre recoltarea de celule stem, 35% despre placentă și 27% despre sânge ombilical.
Mai puțin de jumătate (46%) dintre femei și 44% dintre bărbați cunosc detalii despre potențialul terapeutic și avantajele recoltării placentei, sângelui și țesutului ombilical, ȋn timp ce peste 30% spun că sunt interesați să afle noi informații.
Principala reținere pe care o au femeile ȋnsărcinate ȋn alegerea unui astfel de serviciu este prețul ridicat (41%), urmat de neȋncrederea ȋn potențialul terapeutic (32%). 6% dintre respondente au invocat motive religioase.
Studiul comandat de Cord Blood Center mai arată și de unde ȋși iau viitorii părinți informații medicale, ce servicii consideră  a fi importante pentru sănătate și cât ar fi dispuși să plătească pentru acestea.
Rezultatele sondajului vor fi prezentate ȋn cadrul unei conferințe de presă, la care vor participa reprezentanți ai Cord Blood Center și medici:

Vlad Lucaciu, Head of Sales, CBC

Dr. Lavinia Tarba, Head of Lab, CBC

Dr. Ioan Boleac, medic primar în Obstetrică-Ginecologie

Dr. Nils Thoennissen, hematolog, specialist internațional în cancer, boli cronice degenerative și medicină regenerativă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*