Soluții de ultimă generație pentru tratarea cancerului în România: Medisprof Cancer Center întreprinde un nou parteneriat pentru digitalizarea sistemului medical

FOTO Medisprof

Medisprof Cancer Center își extinde procesul de digitalizare, în vederea adoptării de tehnologii de ultimă generație în tratamentul de cancer. Clinica a demarat un nou parteneriat împreună cu startup-ul timișorean AIMinded, pentru a eficientiza tratamentul de cancer, în Radioterapie.

Parteneriatul Medisprof – AIMinded constă într-o colaborare pe termen lung, în care spitalul adoptă un sistem bazat pe Inteligență Artificială care automatizează procesul imagistic în radioterapie, pentru obținerea de conturaje automate ale organelor aflate la risc, eficientizând cu peste 95% timpul de lucru manual asupra acestei etape de tratament. Soluția AIMinded vine în ajutor în etapa de conturare a tumorilor și organelor la risc care trebuie protejate, astfel încât fizicienii specializați să poată calcula dozajul optim de iradiere în procesul de Radioterapie.

În prezent, soluția AIMinded rulează în spital, reușind să eficientizeze procesul conturajelor de organe. Bazat pe inteligență artificială, software-ul AIMinded obține conturaje în 2 minute, față de 3-4 ore, în care acestea sunt manual conturate.

Directorul general adjunct, Șerban Udrea, a susținut încă de la început inițiativa AIMinded: „Colaborarea dintre Medisprof și AIMinded a început din dorința clinicii noastre de a găsi soluții digitale de ultimă generație, care să crească eficiența echipei de medici, și păstrând totodată, calitatea actului medical. Modelul AIMinded aplicat în zona de radioterapie este unul complet, considerând atât organele la risc cât și zona țintă de iradiere, cu un protocol de învățare care este superior altor modele, la care medicul contribuie într-o proporție mică, validând doar rezultatele.”

AIMinded beneficiază de tot sprijinul Medisprof: „Am încredere în modelul AIMinded, în care Medisprof este pregătită să investească atât financiar, cât și clinic, cu toate eforturile echipei.” – Șerban Udrea

Medisprof, pionier în adoptarea de tehnologii inovatoare în România

Medisprof este primul spital oncologic din România care a reușit să își echipeze Departamentul de Radioterapie cu aparatură de ultimă generație: Acceleratorul Liniar Varian True Beam, ce aduce beneficiile celei mai noi tehnologii în tratamentul diferitelor tipuri de cancer.

Clinica este un pionier în tratamentul de Radioterapie Stereotactică, realizată cu ajutorul acestui aparat performant, care permite livrarea unei doze mai mari de iradiere într-un timp mult mai scurt, și în unele situații poate înlocui chirurgia.

În prezent, Spitalul Medisprof tratează un număr mare de pacienți, care este în continuă dezvoltare, datorită creșterii numărului de bolnavi diagnosticați cu cancer.

Eforturile fondatorilor și al directorilor de spital se îndreaptă spre adoptarea tehnologiilor de ultimă generație care pot eficientiza fluxul de lucru și ușura munca asiduă a medicilor oncologi și radioterapeuți.

Deschiderea Medisprof, privind inovația prin Inteligență Artificială, împreună cu viziunea de a fi pionieri în ceea ce realizează, creează un parteneriat cu startup-ul AIMinded, a cărui misiune este să accelereze tratamentul de cancer. Astfel,  timpul de lucru al medicului radioterapeut este redus, iar pacientul poate începe tratamentul într-un timp mai scurt, la standarde și calitate testate. Inteligența Artificială poate fi mâna dreaptă a medicului radioterapeut, în dezvoltarea unui flux calitativ de lucru, care pune pacientul și nevoile sale pe primul loc și poate ridica sistemul medical la standarde europene.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*