Siemens Healthineers are ca scop extinderea utilizării tehnologiei de scanare cu photon counting la 1 miliard de pacienți pe parcursul următorului deceniu

Siemens Healthineers are ca scop extinderea utilizării tehnologiei de scanare cu photon counting la 1 miliard de pacienți pe parcursul următorului deceniu. FOTO Fabrica de PR

Siemens Healthineers are ca scop scanarea a 1 miliard de pacienți cu scanere de tomografie computerizată bazată pe photon counting, pe parcursul următorului deceniu, punând imagistica sa de ultimă generație la dispoziția unui număr din ce în ce mai mare de comunități. Peste 500.000 de pacienți au fost scanați până acum cu acest sistem, la nivelul unei mari baze instalate, în contexte care variază de la cabinete private până la spitale universitare mari, fiecare cu propria sa combinație unică de cazuri clinice. Naeotom Alpha3 a fost lansat în anul 2021 și este în continuare singurul sistem disponibil comercial cu tehnologie de numărare a fotonilor, aprobat pentru utilizare clinică. Compania investește 80 de milioane de EURO (86 milioane USD) pentru a extinde producția de echipamente CT cu numărare a fotonilor, în Forchheim, Germania.

La RSNA 2023, Siemens Healthineers prezintă un al treilea val de inovații clinice, aducând mai mult de 10 funcții noi, care au ca scop dezvoltarea și mai mare a performanței, în special în sectorul cardiac. O nouă reconstrucție imagistică a cordului permite specialiștilor în domeniul imagisticii cardiace să obțină rezultate consecvente în cazul diferitelor lățimi ale detectoarelor. O altă actualizare îmbunătățește și mai mult performanța scanărilor cordurilor cu calcificări extinse sau stenturi – cu informații spectrale și reconstrucție a rezultatelor spectrale, pentru a oferi și mai multe informații funcționale.

„Viitorul tomografiei computerizate este reprezentat de photon counting. Apar din ce în ce mai multe indicații clinice în cazul cărora tehnologia CT cu numărare a fotonilor se află într-o poziție unică pentru a ajuta chiar și în cele mai dificile contexte. Suntem pregătiți să ne îndreptăm spre o piață mai extinsă și să facem următorul pas spre țelul nostru ambițios de a avea un impact pozitiv asupra vieților a milioane de pacienți. Astăzi, subliniem angajamentul nostru de neoprit în direcția extinderii portofoliului nostru de echipamente CT cu numărare a fotonilor, pe parcursul viitorilor ani”, a spus Philipp Fischer, Director Tomografie computerizată la Siemens Healthineers.

Tehnologia CT cu numărare a fotonilor a Siemens Healthineers s-a dovedit a fi o tehnologie indispensabilă în rutina clinică, care ajută pacienții și medicii din întreaga lume să obțină răspunsuri la întrebări care pot schimba vieți. Prin „numărarea” fiecărei raze X individuale care trece printr-un pacient, pot fi obținute imagini mai detaliate, atât cu informații anatomice, cât și funcționale. Numeroase cazuri din sfera și din afara sferei asistenței medicale cardiovasculare, neurovasculare și pulmonare demonstrează potențialul tehnologiei CT cu numărare a fotonilor a Siemens Healthineers de a furniza informații mai concludente medicilor. Aceasta le permite medicilor să furnizeze un diagnostic concludent și să ia decizii terapeutice sigure.

Aad van der Lugt, profesor și director al Departamentului de Radiologie și Medicină Nucleară de la Erasmus MC, Rotterdam, Țările de Jos, a spus: „Tehnologia CT cu numărare a fotonilor ne-a surprins și ne-a depășit așteptările.” El a adăugat că sistemul efectuează orice de la scanări rapide ale cordului la cazuri neurovasculare complicate cu boală ocluzivă la nivelul vaselor intracerebrale mici, care cauzează 40 la sută din toate atacurile cerebrale ischemice. „Sistemul Naeotom Alpha de la Erasmus și-a dovedit calitățile în multe discipline clinice și a determinat o adevărată discuție cu privire la impactul pe care photon counting îl poate avea asupra îmbunătățirii diagnosticării. Așteptăm cu interes un viitor în care mai mulți pacienți pot beneficia de această tehnologie extraordinară – pur și simplu, nu există cale de întoarcere.”

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*