Peste 70 de refugiați ucraineni au fost ajutați în cadrul Centrului de Asistență Umanitară pentru Refugiați Bihor

FOTO ISU Bihor

Începând din data de 29 martie, persoanele care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de sprijin și consiliere în cadrul Centrului de Asistență Umanitară pentru Refugiați Bihor, care funcționează în spațiul pus la dispoziție de Primăria Municipiului Oradea, situat pe strada Calea Aradului nr.87.

De la deschiderea Centrului, până în dimineața zilei de vineri, 01 aprilie,  73  de refugiați ucraineni, din care 39 de adulți și 34 de minori, au beneficiat de serviciile oferite de către reprezentanții instituțiilor publice implicate în acest demers, ai Fundației Comunitare Oradea și ai celorlalte organizații din cadrul Grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”, ai Organizației Crucea Roșie Filiala Bihor, precum și de voluntarii prezenți în cadrul acestuia, unii dintre aceștia fiind chiar refugiați ucraineni.

Persoanele refugiate, sosite la Centru, au solicitat informații cu privire la cazare, transport, la modul de obținere a permisului de ședere temporară, la servicii medicale, la posibilitățile de angajare, la măsurile de asistență socială etc., fiecare dintre acestea beneficiind de consiliere specializată și de serviciile de care aveau nevoie. De asemenea, refugiaților veniți la Centru le-au fost donate alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, iar copiilor, inclusiv cărți potrivite vârstei, în limba ucraineană.

În cadrul Centrului sunt organizate puncte de informare în care refugiații sunt consiliați și sprijiniți de reprezentanții ISU Bihor, Direcției de Sănătate Publică, Direcției de Asistență Socială Oradea, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Direcției Sanitar -Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Serviciului pentru Imigrări Bihor, Grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”, din care fac parte specialiști din diferite domenii și voluntari din cadrul a peste 50 de organizații neguvernamentale și Organizației Crucea Roșie Filiala Bihor.

De asemenea, în interiorul Centrului sunt amenajate un punct medical și un spațiu pentru consiliere psihologică, precum și spații pentru odihnă, pentru servit masa, pentru relaxare, loc de joacă pentru copii, etc., refugiaților fiindu-le puse totodată la dispoziție diferite produse de strictă necesitate (produse alimentare, haine, produse de igienă ș.a.m.d.).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*