Salvați Copiii România a demarat campania pentru dotarea Secției de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului  Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, la Semimaratonul București

FOTO Salvați Copiii

Singura clinică din țară care tratează cazurile de copii cu arsuri extensive, care au peste 20% din suprafața corpului arsă, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, care să le permită medicilor o îngrijire cât mai bună a copiilor. Pentru a strânge fondurile necesare, 100.000 Euro, peste 550 de susținători ai Salvați Copiii România au luat startul la Semimaratonul București. Secția deservește întreaga țară, dintre cazurile grave care ajung aici doar 10-12% sunt din București și Ilfov.

Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a fost înființată în 1998, fiind, în același timp, clinică universitară de chirurgie plastică și arsuri.

Anual sunt îngrijiți în regim de spitalizare aproximativ 1.200 de pacienți, dintre care 400 cu arsuri, restul cazurilor fiind traumatisme, sechele postcombustionale și posttraumatice, malformații congenitale de părți moi, tumori. În plus, sunt urmăriți în regim ambulatoriu 5.000 – 6.000 de pacienți pe an, cu patologie de urgență (arsuri și traumatisme).

Pentru a veni în sprijinul medicilor, Salvați Copiii România și-a stabilit printre obiectivele majore din perioada imediat următoare achiziționarea pentru Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri de echipamente performante: videolaringoscop, aparat portabil EKG, electrocautere și soluții  IT pentru stocarea analizelor, investigațiilor paraclinice și a  celor imagistice.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

Salvați Copiii a dotat anterior secțiile de Terapie Intensivă Nou-născuți, ORL și ATI, precum și Clinica de Ortopedie Pediatrică ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante și două ambulanțe, în valoare totală de 540.000 euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*