Replantare de mână dreaptă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Spitalul Județean Târgu Mureș. FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de Conf. Dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, în cursul săptămânii trecute (29/30 septembrie), o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană.

Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13.00, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15.00, iar la ora 15.30 pacientul era deja în sala de operaţii.

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Conf. Dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Nyiri Emese, medic primar ATI, Dr. Laurenţiu Sabou şi Dr. Balint Orsolya, medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

De altfel, această intervenţie a fost  doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8 cazuri, din care amintim: traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, Mureş, accident casnic – arsură la nivelul faţei şi toracelui anterior, Mureş.

Echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonat de Dr. Dorin Dorobanţu, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, are o activitate susţinută în rezolvarea urgenţelor din cele patru judeţe arondate (Mureş, Harghita, Alba, Sibiu), uneori depăşind această arie, şi face permenant demersuri, împreună cu managementul unităţii sanitare, pentru identificarea de soluţii în vederea îmbunătăţirii activităţii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*