Proiectul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost aprobat pentru finanţare din PNRR

Spitalul Județean Târgu Mureș. FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

Proiectul privind “Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea cabinetelor din ambulatoriile de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ” a fost aprobat pentru finanţare în cadrul apelului PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3 Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie, valoarea proiectului fiind de 13.189.116,60lei.

Proiectul, prevăzut pe locul 34 în lista Obiectivelor de investiţii aprobate pentru finanţare din PNRR, are ca obiectiv achiziţia de echipamente de ultimă generaţie pentru dotarea a 14 cabinete medicale – 14 specialităţi din care 11 sunt deja funcţionale în cadrul Ambulatoriului de specialitate, iar 3 cabinete specialităţi noi (oftalmologie, pneumologie, oncologie) vor fi înfiinţate şi dotate ca urmare a investiţiei realizate prin acest proiect.

“Acest succes este meritul unei echipe, de aceea le mulţumesc pentru efortul depus tuturor celor care au fost implicaţi în etapa de pregătire a proiectului”, a declarat Mariana Cernat, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Datorită acestei finanţări, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va lărgi gama de servicii medicale oferite în ambulator, prin includerea de noi specialităţi medicale, va creşte nivelul calitativ al actului medical, inclusiv prin realizarea de noi tipuri de investigaţii medicale, ceea ce va duce la scăderea timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament şi creşterea calităţii vieţii pacienţilor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*