Noapte albă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Prima prelevare de organe din anul 2022

Instrumentar medical. FOTO pixabay
Instrumentar medical. FOTO pixabay

În cursul nopţii trecute, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secţia Clinică ATI în urma unui accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, fiind una dintre cele mai dificile misiuni de prelevare, deoarece a fost un pacient instabil, precum şi ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie impotriva SARS-CoV2.

Prelevarea de organe realizată în cursul nopţii trecute este prima din anul 2022, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

În cursul anului 2021, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au avut loc şapte (7) prelevări de organe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*